Omringmagazine

Tekenen is hot

Al in 2015 deelde grafisch vormgever Karin Luttenberg via Instagram haar lettertekeningen. Inmiddels is handlettering een begrip en heeft Karin al veertien instructieboeken voor illustraties uitgebracht. Want tekenen is hot!

“Voor mijn werk zat ik hele dagen achter mijn beeldscherm. Ik miste het echte handwerk: schetsen met potlood op papier. Daarom begon ik te handletteren. Mijn resultaten deelde ik op Instagram op mijn account @paper_fuel. Een uitgeverij benaderde mij om een boek over handettering te maken. Na verschijning was het binnen een week uitverkocht! En sinds half oktober ligt mijn nieuwste boek over diertjes tekenen in de winkel.”

Zo begin je

“Handletteren is niet moeilijk, maar het vraagt wel om oefening. Ik raad dan ook aan om elke dag even een schetsje te maken. Je hebt er niet veel voor nodig: een HB-potlood, een fineliner met pigmentinkt en natuurlijk papier. Kies vervolgens een korte
spreuk die je aanspreekt, bijvoorbeeld ‘Pluk de dag’. Gebruik verschillende lettertypes, in het begin niet meer dan twee. In mijn
boek Handletteren doe je zo! geef ik veel voorbeelden. Werk vanuit het midden en zorg voor weinig witruimte tussen de  woorden. Je kunt ook eerst een vlak tekenen en dat vervolgens opvullen door de tekst uit te lijnen.”

Kerskaarten en-ballen
“Het mooie van handletteren en illustreren is dat je het overal kunt toepassen. Je ziet het vaak in restaurants op krijtborden. Maar net zo leuk is het om je dagboek of bullet journal op te fleuren. En met de kerst in aantocht kun je je eigen kerstkaart ontwerpen. Of versier je kerstballen met een illustratie of een naam. Dit doe je met speciale glasstiften. Hiermee kun je ook een lege fles decoreren. Leuk als kandelaar! En als je de slag goed te pakken hebt, kun je denken aan een raamtekening.
Want als je eenmaal begint met tekenen, blijf je tekenen. Daar weet ik alles van.” 

 

tekenen

Winactie!

Krijg jij ook tekenkriebels? Maak kans op één van de vijf
exemplaren van Karins nieuwste boek "Schattige diertjes teken je zo!" met meer dan 300 voorbeelden.

Vul hieronder het formulier in om mee te doen aan deze winactie! U kunt meedoen t/m 31 januari 2023

tekenen
Postcode

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker