Wandelen aan zee

Zomers genieten met je blote voeten in het zand. Dat is wat wandelen aan zee zo ontspannend maakt. Bijvoorbeeld in Hargen aan Zee.

Hargen kent de hoogste en breedste duinen van ons land. Ook is er een unieke aangelegde lagune, waar je soms zelfs zeehonden kunt spotten. En vanaf de ruime parkeerplaats sta je binnen enkele minuten oog in oog met de zee. Altijd weer een magisch moment! Na een verkwikkende wandeling is het heerlijk neerstrijken bij Strandpaviljoen Hargen. Dit gastvrije, ruim opgezette paviljoen is ook makkelijk te bereiken wanneer je minder goed ter been bent. Dus schoenen aan en gaan!

Wandelen aan een meer

Dat het in de Hoornse binnenstad gezellig winkelen is, is algemeen bekend. Maar Hoorn heeft meer: een schitterende wandelomgeving langs de kust van het Markermeer en de gezellige oude haven. En daar waar ooit een braakliggend stuk grasland was, bevindt zich nu een heus stukje strand met mogelijkheden voor pleziervaart en watersport. Middelpunt van dit nieuwe Hoorn is strandpaviljoen Oranje Buiten; een unieke locatie aan het Markermeer waar je op het zonnige terras kunt genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op het water. Ook leuk: neem voor wat vaarplezier de watertaxi vanaf de oude haven naar Oranje Buiten.

Wandelen op een eiland

Als je van afwisseling houdt kun je op Texel je hart ophalen. Dit wandelparadijs heeft werkelijk alles: strand, duinen, bos, boerenland. In het noorden vind je het unieke natuurgebied De Slufter. Door de open verbinding met de Noordzee heeft het een rijk gevarieerde flora en fauna. Er lopen meerdere wandelpaden door het gebied, zoals het Familiepad; een halfverhard natuurpad dat tot aan de geul loopt. Begin je wandeling bij Café-Restaurant De Slufter, waar je ook kunt parkeren. Hier geniet je bovendien van een kopje koffie na de wandeling of ga hier ’s avonds lekker eten. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker