‘Ik ben blij dat ik nu een seintje voor mijn pillen krijg’ - Elly Veldhuis (58)

Waarom Elly Veldhuis een gedicht voor Henny van Omring schreef…

“Het is zo lastig als je telkens van alles vergeet”, zegt de 58-jarige Elly Veldhuis. “Maar dankzij Omring Thuiszorg heb ik nu een Medidobox die me er met een alarm op wijst dat ik mijn medicijnen moet innemen. En als ie hapert, dan belt Omringster Henny Wetting - of een van haar collega’s - meteen om het op te lossen. Kijk, dat illustreert nou mooi waarom ik een bedankgedicht en sneeuwpoppetjes heb gemaakt.”

Vertrouwd

Elly heeft diverse aandoeningen, waaronder Parkinson, zenuwpijn, COPD, natriumtekort en ze is erg vergeetachtig. Omdat ze weinig kracht in haar handen en armen heeft, komt er elke ochtend en elke avond een medewerkster van Omring Thuiszorg om haar te helpen met haar steunkousen. Twee keer per week krijgt Elly bovendien douchehulp. “Als Henny komt, dan lach ik heel wat af terwijl ze mijn rug inzeept. Maar ook met de anderen is het heel gezellig, hoor. Ze zijn allemaal ontzettend zorgzaam en aardig. Daardoor voelde het snel vertrouwd, zelfs bij zoiets intiems als douchen.”

Handige kaartjes

“Toen ik zoveel begon te vergeten dat ik me zorgen ging maken, schakelde het thuiszorgteam de ergotherapeute van Omring in. We zijn samen door mijn huis gegaan en ze luisterde naar mijn verhaal. Ik was blij met haar tips. Nu hangt er bijvoorbeeld een duidelijk kaartje bij de achterdeur met ‘Deur afsluiten’, wel zo veilig. Die herinneringskaartjes zijn overal in huis te vinden en er zit er zelfs eentje met ‘Tas meenemen’ op mijn scootmobiel.”

Voor de ontspanning

Met haar scootmobiel sjeesde ze dan ook onlangs naar het kantoor van het thuiszorgteam. Tussen haar benen klemde ze een zak vol zelfgemaakte sneeuwpopjes met een blauw Omringmutsje en een gedicht. “Mag ik even twee regels citeren? ‘Wat de Omringers voor mij betekenen is moeilijk in één woord te zeggen, want dat valt gewoon niet uit te leggen.’ Ja, het voelt echt voor mij zo, daarom heb ik dat in het gedicht gezet.”

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker