Vakantie

Toen & nu

Op vakantie gaan blijft een luxe. Dat hebben we het afgelopen jaar maar al te goed gemerkt. Met drie generaties uit één familie blikken we terug op mooie reisavonturen. Ook dromen ze alvast van hun volgende bestemming…

OMA NELLY DE GEUS - 65 jaar woont in Hoorn - getrouwd met Mario - heeft 2 dochters en 4 kleinkinderen - per 1 mei met pensioen IDEALE VAKANTIE:  “Vrijheid, niet weten wat de dag brengt, leuke ontmoetingen, sportieve uitdaging, avontuur”

DOCHTER ELLEN BLÜM - 39 jaar woont in Alkmaar - getrouwd met Sander - 2 zoons en 1 dochter - bewindvoerder en mentor IDEALE VAKANTIE: “Idyllische camping met mooie natuur, boulevard, zwemmen en kanoën, ijsje halen, uit eten”

KLEINZOON SEM BLÜM - 18 jaar woont bij zijn ouders in Alkmaar - tweedejaars student aan het Horizon College IDEALE VAKANTIE: “Warm land, water in de buurt, stadje voor terrasjes en uit eten, aquapark, met vrienden”

 

vakantie toen en nu

“Vorig jaar bezochten we Kroatië, echt prachtig”
Met haar ouders beleefde Nelly de Geus onvergetelijke vakanties op camping Bakkum, waar ook deze fotoshoot plaatsvond. Zelf maakt ze graag verre reizen met haar man Mario. Rond haar veertigste begon het te kriebelen. “Ik wilde eens wat verder weg. Toen we iemand spraken die in Azië een fietsvakantie had beleefd, besloten wij dit ook te doen. We boekten een
ticket naar Thailand, fietsen mee in het ruim. Een fantastische belevenis. Vier weken lang, honderd kilometer per dag. ’s Ochtends wisten we niet wat we onderweg tegen zouden komen of waar we zouden slapen. Die vrijheid trekt me enorm.” De fietsreizen daarna voerden van Bangkok naar Ho Chi Min (Cambodja) en van Bangkok naar Phuket.

vakantie toen en nu

NIETS GEMIST
“Ik vind het superleuk dat oma die actieve reizen maakt”, zegt kleinzoon Sem. “Maar ik zie mezelf niet door meerdere landen fietsen. Ik hou meer van een stadje in de buurt, terrasje pakken, lekker uit eten. En vooral van een warm land.” Ook Sems moeder Ellen is wat minder reislustig dan Nelly. “Ik was 21 toen Sem werd geboren en vlak daarna begon ik met mijn opleiding psychiatrische verpleegkunde. We gingen wel altijd op vakantie en voor mijn gevoel hebben wij niets gemist. We maakten vliegreizen naar Lanzarote en Turkije, we bezochten Malta en Cyprus en sinds drie jaar hebben we een caravan. Vorig jaar bezochten we Kroatië, écht prachtig. Ik geniet vooral als we lekker kunnen wandelen over de boulevard en leuke plaatsjes kunnen bekijken. Ik ben niet zo’n stilzitter, maar met drie kinderen is dat er ook niet bij.”

BIJZONDERE ONTMOETINGEN
Vijf jaar geleden besloot Nelly een ander idee ten uitvoer te brengen: ze fietste naar Rome. “Mario kon helaas geen vijf weken vrij krijgen, dus hij fietste de eerste etappe met mij mee. Daarna mijn broer, waarna ik alleen verderging. Mensen waren nieuwsgierig en spraken me regelmatig aan. Dat leidde tot bijzondere ontmoetingen. En ik kwam in een prachtige omgeving terecht. Dit gevoel was zo overweldigend.” De laatste dagen sloot Mario weer aan. Ook Ellen en haar zus Mieke vlogen naar Rome om met hun ouders nog een paar dagen in de stad door te brengen.

ONDER DE PALMEN
Afgelopen jaar konden veel vakanties vanwege corona niet doorgaan. Ellen: “Sem werd 18 en we zouden samen naar Japan gaan als cadeau.” Sem: “Ik heb online filmpjes gezien en het ziet er zo megadruk, extreem en groots uit. Ik zou
héél graag een paar weken in die compleet andere wereld rondlopen.” Als alternatief wilde het gezin naar Curaçao, maar ook dat ging helaas niet door. “Het wordt nu drie weken Petten op een camping. Sem komt een paar dagen langs, maar ik snap dat hij er niet zijn hele vakantie wil doorbrengen”, aldus Ellen. “Ik vind het niet zo speciaal”, zegt Sem. “Hopelijk kan ik deze zomer met vrienden naar een exotische bestemming. En ik wil sparen om naar Amerika of Hawaii te kunnen. Dat lijkt me echt gaaf, die chill vibes onder de palmbomen.” Nelly had een fietsreis gepland naar Santiago de Compostella. “Gaat ook niet door. Ik probeer nu de route van Porto naar Santiago te lopen.” Is ze altijd zo actief op vakantie? “Eén keer per jaar gaan we naar Gran Canaria. Dan mag ik ook graag lezen, niksen en op het strand liggen.” Dat hebben de drie gemeen: “Lekker liggen op een strandbedje met een drankje erbij.” 
 

 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker