Winterdip

Tips om de winter door te komen

5 tips om de winter door te komen

Winter. De een houdt ervan, de ander heeft last van een winterdip. Deze 5 tips maken de koude wintermaanden weer iets aangenamer. Zo komt u toch goed de winter door. 

 1. Ga naar buiten toe
  Buitenlucht doet de mens goed, zelfs als het koud is. Kleed u wel goed en warm aan. Het is bewezen dat zonlicht, ook in de winter, positieve effecten heeft op de gezondheid. Maak een lekkere wandeling, daar knapt u zeker van op!
 2. Goed eten is belangrijk
  In de winter kan een lekkere maaltijd wonderen doen. Maar let op: kies niet voor de vette hap. Probeer de verleiding te weerstaan en kies juist voor een goedgevulde maaltijd, zoals een stoofpot. Eet daarnaast ook voldoende fruit en groente, zo zorgt u ervoor dat u voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.
 3. Drink voldoende
  Als het kouder wordt, hebben we vaak minder dorst. Hierdoor vergeten we weleens te drinken. Probeer toch om voldoende te drinken, namelijk 2 liter water per dag. Zo krijgt u voldoende vocht binnen.
 4. Verzorg uw huid goed
  Koud en guur weer hebben een negatief effect op onze huid. Dit kan namelijk leiden tot een droge en jeukende huid. U kunt bijvoorbeeld een zalf gebruiken om de droge huid tegen te gaan.
 5. Boek een zomervakantie
  De voorpret van het boeken van een zomervakantie kan u al opvrolijken. Ga op zoek naar de perfecte vakantiebestemming. Of ga er in de winter even lekker een paar dagen tussenuit. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker