De wens van Brigitte en Bianca

Op ski's

Omring brengt graag wensen in vervulling. Dit keer een wens van de vriendinnen Brigitte Koorn (48) en Bianca Voss (49), die dolgraag een keer willen skiën. En dus stappen ze samen op de lange latten. “Ik wil vanmiddag van de hoogste berg af.” 

De dochter van Brigitte heeft een relatie met Bianca’s zoon. Zo hebben de twee elkaar leren ennen. “Het klikte meteen. We hebben altijd erg veel plezier en ondernemen van alles, zoals wandelen en bezoekjes aan de sauna en musea. Met de kinderen, maar ook zonder. Volgend jaar hopen we met onze beide gezinnen en aanhang op zonvakantie te gaan”, vertelt Bianca. “Als het maar niet langer dan drie uur vliegen is. Ik heb vliegangst”, aldus Brigitte, die lang geleden een keer op een borstelbaan stond. “Dat was erg leuk. Nu Bianca en ik allebei richting de vijftig jaar gaan, hadden we een wens. Op de piste staan! Want je bent nooit te oud om te leren.”

Pizzapunt

Op een oktobermiddag melden de twee vriendinnen zich bij SnowWorld in Spaarnwoude. Na een hapje eten en – heel  toepasselijk – een warm choco is het tijd voor een privéles van twee uur. “Eerst kregen we een skipak, wanten en onze  skischoenen. Gelukkig hadden we niet al te dikke eigen kleding aan”, lacht Brigitte. “Want al snel kwam de stoom uit onze oren.” Dit ondanks de temperatuur van min zeven graden en echte sneeuw op de pistes. De twee beginnen met een  paar oefeningen: op één ski een rondje draaien, op twee ski’s lopen. Brigitte: “Bij het skiën moeten de punten uit elkaar, de  knieën naar binnen. Een foefje dat je even moet leren, maar waar we ons nog af en toe in vergisten. Want om te remmen –  ook heel belangrijk – zet je de punten juist naar elkaar toe. Dat heet de pizzapunt.

bianca ski

Eigen tempo

Het gaat allemaal goed, ziet de instructeur. Daarom gaan de vriendinnen al snel van hun eerste bergje af. Hierna mogen ze de piste proberen. “Van tevoren zei ik: ik wil vanmiddag van de hoogste berg af”, aldus Brigitte. “En dat is ons gelukt.” Na  slechts twee uurtjes les zoeven ze van de piste. Bianca: “De instructeur dacht dat we dit al eerder hadden gedaan, maar nee. Om dan al zo snel van die hoge berg af te kunnen, dat was echt kicken. We kozen zelf onze bochtjes en gingen op eigen  tempo naar beneden.” “Het was echt heel leuk. Ook omdat we de basis vrij snel onder de knie hadden. Ik ben nogal ongeduldig, dus ik denk al snel: dat kan ik wel. In dit geval was dat ook zo”, vult Brigitte aan. Bianca: “Ik dacht van tevoren  nog: als ik maar niets breek.” Brigitte: “Maar we zijn niet één keer gevallen!”

Na afloop van de les skiën de twee vriendinnen op eigen gelegenheid nog even door, om daarna weer huiswaarts te keren. “We hebben gezellig nagenoten”, besluiten de  dames. “Het is leuk om op deze manier te leren skiën, ook als voorbereiding op de wintersportvakantie. Ons ging het goed af, maar het hangt natuurlijk wel af van je behendigheid. Wij hebben ontzettend veel lol gehad en het was een supermiddag.” 

ski sneeuw

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker