Verhalen, tips en actualiteiten

Samen voor zorg

Samen de beste zorg dichtbij. Dat is onze missie. Samen, omdat wij geloven dat het bieden van goede en vertrouwde zorg alleen maar samen kan. Met cliënten, familieleden, vrijwilligers, mantelzorgers en andere zorgpartners. Daarnaast werken we vanuit onze kernwaarden samen, eigen regie, positief en vindingrijk samen aan gezondheid. Door u te stimuleren de dingen te blijven doen, die u zelf kunt doen.

Verhalen

Bij Omring ervaren wij dagelijks de mooie kanten van ons vak. Deze ervaringen, van zowel cliënten, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers, delen wij graag met u.

Handige tips & leuke weetjes

Tips om de winterjetlag te voorkomen

Moet u ook altijd zo wennen aan de wintertijd? Meestal duurt deze ‘wintertijdjetlag’ gelukkig maar een paar dagen. Deze tips helpen u om zo snel mogelijk weer in het ritme te komen!

Lees hier tips om de winterjetlag te voorkomen.

Leuke weetjes over ons koningshuis

Tien leuke weetjes over ons koningshuis. Sla vooral weetje 10 niet over.

Lees hier de leuke weetjes over ons koningshuis

Tips voor super feestdagen!

Sommige mensen kijken erg uit naar Kerstmis en oud en nieuw. Anderen zien juist als een berg op tegen de feestdagen. Maar voor iedereen geldt: met deze tips wordt december sowieso sfeervol en gezellig.

Lees hier tips voor super feestdagen!

Tips om de winter door te komen

Winter. De een houdt ervan, de ander heeft last van een winterdip. Deze 5 tips maken de koude wintermaanden weer iets aangenamer.

Lees hier tips om de winter door te komen

10 tips voor leuke activiteiten in huis

Wij hebben voor u een aantal leuke activiteiten voor in huis op een rijtje gezet. 

Lees hier tips voor leuke activiteiten in huis

Tips om het hoofd koel te houden

Het is al lange tijd erg warm. Benieuwd hoe u uw hoofd zo koel mogelijk kunt houden? Klik op onderstaande button en lees onze 6 tips.

Lees hier tips om de zomer door te komen

Herfst? Werk aan uw weerstand!

In de herfst is de kans groter dat u een verkoudheid of de griep oploopt. Een goede weerstand kan u hiertegen wapenen. Maar hoe kunt u uw weerstand verhogen? 

Lees hier onze tips voor een goede weerstand!

Gezondheidsdossiers

Prettiger op de fiets

Fietsen is gezond! Het houdt uw lichaam soepel. Bovendien verbetert het uw conditie en dankzij de hormonen die vrijkomen is het goed voor uw humeur. Maar soms gooit een ziekte - of simpelweg zadelpijn - roet in het eten. Hoe zorgt u ervoor dat het fietsen toch plezier geeft als u ergens last van heeft?

Lees hier het gehele dossier

Bewegen gaat best makkelijk

Iedereen weet het: bewegen is goed voor het lijf en de hersenen. Officieel moeten we een half uur per dag actief iets met ons lichaam doen. Maar ja, vaak komt dat er niet van. Gelukkig is het vrij eenvoudig om extra lichaamsbeweging in het dagelijks leven in te bouwen.

Lees hier het gehele dossier

Met (nog) meer plezier wandelen

Waarom is wandelen zo goed voor uw gezondheid? Wie regelmatig minimaal een half uur per dag loopt, verlaagt volgens diverse wetenschappelijke onderzoeken onder andere de kans op botontkalking, hart- en vaatziekten en diabetes. 

Lees hier het gehele dossier

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker