vakantiegevoel dichtbij huis

Elk weekend vakantie

Iedere vrijdagavond rijden Esther en Carléss van Wognum naar Nunspeet, voor een ontspannen minivakantie.
“Zodra we in de buurt komen, ruiken we de heerlijke natuur”, vertelt Esther Huisman. Samen met haar man Carléss heeft ze sinds zes jaar een stacaravan in Nunspeet. Hier zijn ze van 1 april tot 1 november bijna elk weekend te vinden. “Als we ’s ochtends opstaan, bedenken we waar we zin in hebben. Wandelen doen we samen, met tussendoor een kopje koffie op een terras. Carléss gaat graag mountainbiken, ik pak een brei- of haakwerkje. We moeten niets en er zijn hier weinig prikkels. Als je thuis bent, wacht er onbewust altijd een wasje of klusje. Op de camping heb ik geeneens een wasmachine.

 

minivakantie

We  ontspannen vooral met zoveel mogelijk leuke dingen.” In de zomervakantie, als ze drie weken op de camping zitten, maken Esther en Carléss regelmatig een uitstapje. “Dan gaan we ergens anders fietsen of we lopen een etappe van het Pieterpad.” Ook vanuit jouw eigen huis kun je een leuk dagje uit plannen. Kijk eens in je eigen omgeving waar je leuk kunt wandelen, fietsen of iets kunt bezichtigen. Nieuwe dingen zien en ontdekken zorgt voor een echt vakantiegevoel!

mini vakantie

Maak jij van je weekend een minivakantie? Dan ben je óók op de andere dagen meer ontspannen en uitgerust. Maar hoe haal je meer uit je vrije tijd, met minder ‘moetjes’ en veel genietmomenten? We geven tips voor uit én thuis. En lees hoe Esther en Carléss het aanpakken.

Meestal gebruiken we de zaterdag en zondag voor achterstallige klusjes, in plaats van te doen waar we blij van worden. Jammer eigenlijk, want zo holt het leven aan ons voorbij. Terwijl we weten dat we op vakantie opladen, we onze creativiteit weer vinden en onze gezondheid verbetert. Hoe kun je zorgen voor dat vrije gevoel, of je nu thuis blijft of eropuit trekt?

mini vakantie

Thuis: op vakantie in de achtertuin

Waar denk je vooral aan bij vakantie? Inderdaad: het buitenleven. Maak van je achtertuin een paradijsje met lampionnen, mooie plantjes en bloemen. Of wat dacht je van een mini-vlindertuin? Een vuurkorf zorgt voor aangename lange avonden. En met een loungeset, hangmat of deckchair waan je je direct op de camping of een vakantiepark. Drupje regen voorspeld? Misschien is er ruimte voor een veranda of overkapping. Budgetvriendelijk: de partytent.

Een beetje rommelen in de tuin. Rustig koffie drinken. Een makkelijke maaltijd voorbereiden of de bbq aansteken. Eindelijk dat boek openslaan of handwerken. En als het donker wordt naar de sterren kijken of in het vuurtje staren. Klinkt goed, toch?

 

mini vakantie

Heb je geen tuin, maar wel een balkon? |
Ook daar kun je een heerlijk plekje van maken. Kies voor een fijne loungebank of een tafeltje met prettige stoelen. Hang bakken met bloemen op, zet potten met planten neer en creëer sfeer met een lampjessnoer. Voor een waar vakantiegevoel op eigen balkon!

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker