Make-over

Glim, geruit & gezellig

“Wat leuk!”, dacht Lotty Jellema, toen zij de oproep zag voor een make-over. Haar man Henk ging spontaan mee. Beiden beleefden een geweldige dag, met feestelijk resultaat.

 

Lotty (63) en Henk (65) startten hun makeover bij Theatro Kappers in Schagen. “Geen idee wat we konden verwachten, maar we hadden er veel zin in”, vertelt Lotty. “Henks haar werd netjes bijgeknipt. Voor mij koos kapster Ellen voor een andere look: glad en in een ander model. Verrassend! Als dagelijks kapsel zou ik dit niet zo snel voor mezelf doen. Maar het doel van een make-over is juist dat je ziet wat er nog meer mogelijk is.” “Het was leuk om dit stel een andere look te geven”, blikt kapster Ellen terug. “Bij meneer hebben we de belijning in het kapsel iets bijgewerkt. Hij heeft mooi haar, maar mevrouw zeker ook. Een mooie krul en goede lengte. Om haar een ander idee te geven heb ik het iets uitgeföhnd en mooi laten vallen met de slag van het haar.”

 

make over

Mooi poedertje

De volgende stop: Huis van Schagen, dat ook een vestiging heeft in Middenmeer. Hier vind je alles onder één dak voor dames
en heren, met mooie merken als Twinset, Goldbergh en Dante 6. Henk mocht meteen door naar de herenafdeling. Intussen werd Lotty opgemaakt door Roos, visagiste van Douglas Schagen. “Normaal gesproken draag ik ook make-up. Nu kreeg ik er nog een mooi poedertje bij voor de huid”, aldus Lotty. “En de visagiste koos voor een iets andere tint oogschaduw. Bruintinten met een vleugje oranje en wat goud en glim, echt heel mooi.” “In overleg met de stylisten heb ik bij Lotty oogschaduw gekozen die past bij de tinten in de kleding”, licht Roos toe. “Bovendien kleurde dit goed bij haar bril.” 
 

make over

Knipoog naar kerst

Vervolgens werd Lotty ontvangen door de enthousiaste stylisten van Huis van Schagen. “Ik kleed me normaal gesproken netjes en vrouwelijk, maar sportief. Ik draag bijvoorbeeld een jeans met een mooie blouse of een lang vest.” De stylisten kozen – in het kader van de feestdagen – voor een glimmende blouse met opstaand boordje. Daaronder een wijde broek. Het geheel werd gecompleteerd met leuke laarsjes met punt. 

makeover

Jeans en overhemd

Henk draagt in het dagelijks leven meestal jeans en een overhemd, met  daarover een vest of nette trui. Voor deze gelegenheid kreeg hij een geruite broek, blauw overhemd, bijpassende trui en lichtbeige laarzen. “We hebben Lotty en Henk gekleed met een knipoog naar de feestdagen”, vertelt Elsje, styliste van Huis van Schagen. “Natuurlijk is het leuk om eens anders aangekleed te worden, maar het moet wel bij je passen. Wij kijken altijd  naar de persoon en we luisteren goed naar de wensen. Zo stellen we een mooie set samen die past bij figuur, haar én gezicht.”

makeover

Eerste reactie: Wauw!

En toen was daar het moment suprême. Het stel uit Den Helder stapte tegelijkertijd uit de pashokjes om elkaars metamorfose te zien. “Onze eerste reactie naar elkaar was: wauw!”, blikt Lotty terug. “Het totaalplaatje was echt prachtig en de dag zelf zeer geslaagd.” Henk knikt. “Het was een leuke dag. De kleding was mooi gekozen, voor een speciale gelegenheid als de kerst.” 

makeover

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker