Tips van een omringlid

De lockdown de baas

Dirk Vogtschmidt (64) uit Zwaag werkt niet meer. Hij heeft alle tijd, die hij óók in coronatijd goed weet
te besteden. Bijvoorbeeld door lekker te koken voor zijn vrouw Ingrid. Of door te wandelen met hond Berre. Welke tips heeft Dirk nog meer?

Recepten verzamelen

“Ik houd van koken en dat doe ik dan ook bijna elke dag. Vaak kijk ik op internet, vooral bij Smulweb, om lekkere gerechten te vinden. Er is van alles en de recepten staan uitgebreid beschreven. Zo kom je nog eens op andere ideeën dan een standaard stamppot of aardappelen-vlees-groenten.”

Tip van Dirk:

“Print je favoriete maaltijden uit en stop ze in een map. Zo stel je stap voor stap je eigen kookboek samen."

 

 

Blijven bewegen

“Normaal gesproken fitness ik onder begeleiding twee tot drie keer per week bij de sportschool. Nu dat niet kan, oefen ik thuis. Op de hometrainer fiets ik en op een yogabal doe ik voorzichtig mijn oefeningen.”

Tip van dirk:
“Download een fit-app op je mobiele telefoon. Zo kun je aan het einde van de dag zien welke routes je hebt gelopen en het totaal aantal stappen bijhouden. Dat stimuleert om misschien nét even wat meer te bewegen elke dag.”

Serie kijken

“Netflix is meer het domein van mijn vrouw: daar vind je van alles aan series en films. Ik kijk het liefst naar realityseries zoals Police Interceptors, waarbij je de Engelse snelwegpolitie volgt. Dat levert regelmatig spannende achtervolgingen en heftige scènes op.”

Tip van Dirk:

“De documentairereeks Typisch op NPO 2. Elke serie bestaat uit een paar afleveringen over een specifiek gebied in Nederland, waarin inwoners worden geportretteerd. Leuk om te zien!”

"Uit" eten

“De wekelijkse markt is alleen geopend voor eeten drinkwaren. Ons favoriete lunchrestaurant is gesloten, maar we doen evengoed ons rondje langs de kramen voor een frisse neus en om er even samen uit te zijn. Ook bestellen we af en toe buiten de deur: Chinees, patat of pizza. Lekker, als ik zelf niet kook!”

Tip van Dirk:

“Favoriet voor een portie kibbeling na ons rondje markt is viswinkel Wormsbecher in het Hoornse havengebied. Die heeft de beste vis.”

Hoofd leegmaken

“Een potje patiencen op de tablet maakt mijn hoofd leeg. Even niet nadenken. Ik vind het bovendien gezellig dat Ingrid voorlopig thuiswerkt. Kunnen we samen lunchen. Ingrid en ik hebben samen zes kinderen. We vinden het ontzettend leuk als onze kleinkinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 11 jaar komen logeren. Hebben hun ouders ook even vrij.”

Tip van Dirk:

“Facetime is in deze tijden de makkelijkste manier om regelmatig elkaar te zien en contact te houden.”

Wandelen met Berre

“Met een eigen hond ga je als vanzelf een paar keer per dag de deur uit. Onze Friese Stabij is erg actief, dus ik neem de tijd om met hem te wandelen in het park vlakbij. Onderweg maak ik een praatje met andere hondenbaasjes, terwijl de honden met elkaar spelen.”

Tip van Dirk:

“De Hulk is een groot recreatiegebied in Hoorn-West, waar honden grotendeels los mogen lopen. In de zomer is het Julianapark aan het Markermeer favoriet met een heuse hondenzwemplaats. Voor de afwisseling vind ik een rondje over Oostereiland ook leuk, met mooie vergezichten over het water.”

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker