Leuke weetjes over ons koningshuis

Tien leuke weetjes over ons koningshuis. Sla vooral weetje 10 niet over!

Wist u dat..

1. ...Willem-Alexander en Maxima elkaar leerden kennen in de Spaanse stad Sevilla in 1999? Ze ontmoette elkaar tijdens de Feria de Abril, de zogenoemde Aprilfeesten die eerder jaar worden gehouden in Sevilla.

2. ... Het lievelingseten van Maxima schnitzel met friet is? Het liefst eet zij daarna het Argentijnse toetje 'panqueque y dulce de leche' ofwel een pannenkoek met zoete melk crème.

3. ...Willem-Alexander erg sportief is? Ruim dertig jaar geleden schaatste hij zelfs de Elfstedentocht! Dat deed hij onder de schuilnaam W.A. Van Buren.

4. ... Máxima waarschijnlijk niet blij was dat Lingo in 2014 van de beeldbuis werd gehaald? Onze koningin was  een trouwe kijker. Ze leerde onder meer Nederlands door te kijken naar het televisieprogramma. Om de taal te leren keek ze ook naar Het Klokhuis en het Jeugdjournaal.

5. ... Maxima en Willem-Alexander allebei supporter van een andere voetbalclub zijn? De Klassieker Ajax-Feyenoord is een spannende dag bij de Oranje's thuis. Willem-Alexander is namelijk voor Ajax en Maxima is een Feyenoord-supporter.

6. ... de lievelingskleur van Maxima groen is?

7. ...Willem-Alexander de eerste mannelijke Nederlandse vorst in 123 jaar is?

8. ... onze koningin geen kleine voeten heeft? Máxima draagt schoenmaat 42. Om haar voeten optisch kleiner te laten lijken, kiest zij altijd voor een hoge hak. De koningin draagt hakken van minimaal 10 centimeter hoog.

9. ... Willem-Alexander in zijn eerste studiejaar in Leiden, in mei 1988 de sloot in reed na een feestje? Omdat hij te hard reed, kreeg hij een schikkingsvoorstel van 300 gulden aangeboden.

10. ... Omringlocatie De Zeester in 2011 is geopend door prinses Beatrix?

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker