Zo wonen wij

Droomhuis onder de zon

Een prachtig leven

Waar Ellen en Jan Hoppen het liefst zijn? Aan de Costa Blanca in hun tweede huis.

Jan (73 jaar): “Negentien jaar geleden waren we in Spanje op bezoek bij vrienden. Zij hadden daar een huis laten bouwen. We dachten meteen: dat is een prachtig leven! We zijn toen ook gaan rondkijken. Uiteindelijk hebben we een huis laten bouwen in Adsubia aan de Costa Blanca. Het is echt ons droomhuis, waar we al bijna zestien jaar met veel plezier komen.”

Ellen (68 jaar): “Het huis ligt tegen een berg aan. We hebben prachtig uitzicht op zee en op de dorpjes in de vallei. En wat praktisch is: het woongedeelte is op één niveau.” Met een lach: “Rolstoelvriendelijk dus. Handig voor de oude dag.”

droomhuis

Wijntje op het terras

Ellen: “We zijn hier in Spanje bijna altijd buiten. Ook bewegen we veel. We wandelen bijvoorbeeld graag in de mooie omgeving
met veel sinaasappelgaarden. Ook tennis ik elke week met een groep mensen die overal vandaan komen: Frankrijk,  Engeland, België. Leuk om zo nieuwe mensen te leren kennen.” Jan: “We houden ook van golfen. En we bezoeken graag het strand en  leuke restaurants. Die heb je hier genoeg. Wandelen, zwemmen, klussen in huis; de dag vliegt voorbij. Aan het einde van de dag zitten we vaak samen op het terras, terwijl de avondzon in de vallei schijnt. Dan genieten we met een wijntje van het uitzicht.
Dat is het fijnste moment van de dag.”

Drop en kroketten
Ellen: “Net als de Spanjaarden eten we later op de avond. Al staat er wel regelmatig een Nederlands maaltje op tafel. In de  winter eten we bijvoorbeeld graag zuurkool met spekkies en worst.” Jan: “We zijn gisteren nog naar een Nederlandse winkel geweest in de buurt. Daar halen we af en toe Nederlands bruin brood, kroketten, drop en ontbijtkoek.” Ellen: “Af en toe hebben we gewoon trek in Hollandse dingen. Een dropje vind ik hier nog lekkerder dan in Nederland. Ook kan ik genieten van  donkerbruin brood met oude kaas, onder de Spaanse zon.”

droomhuis

Nieuwe fase

Jan: “Ik heb gewerkt als accountant en fiscalist. Nog altijd doe ik klussen op dit gebied, maar daar wil ik binnenkort mee  stoppen. Het is tijd voor een nieuwe fase in ons leven. Daarbij zal Spanje ons hoofdverblijf worden. Een paar keer per jaar gaan we dan terug naar ons appartement in Heerhugowaard om familie en vrienden te bezoeken.”

Ellen: “Als we in Spanje zijn, dan missen we onze kinderen en onze kleinkinderen. Maar tegenwoordig kun je via Facetime  makkelijk contact houden. En met vakanties komen ze hierheen. Wat ik wel lastig vind is dat ik mijn moeder van 91 achterlaat. Als er wat met haar is, zijn we ver weg.”

Mooie reisjes
Ellen: “Het Spaanse leven is een stuk relaxter dan in Nederland. Dat bevalt ons goed. We vinden het ook leuk om reisjes te  maken en dingen te bekijken. We zijn al naar Granada, Sevilla en Ibiza geweest. Barcelona en Madrid staan nog op ons  wensenlijstje.” Jan: “Verder willen we graag de taal beter leren spreken. We wonen op een urbanisatie waar veel buitenlanders wonen. We praten dus vooral Nederlands en Engels. Daardoor is het lastig om de Spaanse taal op te pakken. Dus daar gaan we binnenkort mee aan de slag! Als we straks beter Spaans spreken, kunnen we ook beter in contact komen met de lokale bevolking.” 

droomhuis

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker