Beter op de Been

In Balans valpreventie

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en écht op ze kunnen vertrouwen. Deze cursus volgt  het programma In Balans. Dit is een effectieve en bewezen methodiek om vallen te voorkomen. De cursus wordt gegeven door speciaal opgeleide fysiotherapeuten.

Praktische informatie

Kosten

Met Omringpas € 119,95
Zonder Omringpas € 139,95

De kosten van deze training worden in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Voor meer informatie kunt u bellen met 088 – 206 79 99 of mailen naar service@omringpas.nl.

Meer informatie

Data en Locaties 2021

Omring hanteert de richtlijnen van het RIVM. 

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen worden alle evenementen geannuleerd. Alvast bedankt voor uw begrip. 

Hoe ziet de training eruit?

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van één uur, uitzonderingen zijn de 1e 2e en 9e bijeenkomst deze zijn twee uur. Na de training staat u steviger in uw schoenen en weet u waar u op moet letten. Tijdens de 2e en 9e bijeenkomst meten we uw resultaten zodat u inzicht krijgt in uw vorderingen en aandachtspunten.

De zekerheid van goede kwaliteit

De training ‘In Balans is opgesteld door Veiligheid.nl en geldt in Nederland als één van de meest vooraanstaande trainingen op dit gebied. Uw training wordt dan ook gegeven door een gecertificeerd In Balans trainer. Zo weet u dat u in goede handen bent.

Voorkomen is beter dan genezen

Wist u dat 65-plussers gemiddeld drie keer per jaar vallen? Vallen is één van de meest voorkomende oorzaken van ernstig letsel bij ouderen. Vallen kan zeer ingrijpende gevolgen hebben voor uw gezondheid en zelfstandigheid, denk bijvoorbeeld aan een gebroken heup. Daarom is het erg belangrijk dat u goed op uw benen staat.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen van een val is vele malen makkelijker dan het genezen van de gevolgen. Met de training Beter op de Been van Omring  gaat u zelf aan de slag om vallen te voorkomen. De training bestaat uit 9 bijeenkomsten. 

1. Uitleg en theorie
Tijdens de training krijgt u informatie over vallen en de risico’s die daarbij horen. We gaan in op gevaarlijke situaties en wat u kunt doen om deze te voorkomen. Met deze informatie bent u beter in staat om situaties in te schatten en hiermee om te gaan.

2. Zelf trainen
Na de uitleg gaat u aan de slag met oefeningen. Deze voert u uit op uw eigen niveau. Met de praktische oefeningen werkt u aan een betere conditie en meer spierkracht. Zo verbetert u uw evenwicht en wordt de kans op vallen kleiner.

 

Neem contact op

Bel 088 – 206 79 99
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omringpas.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker