Behandelmogelijkheden

De specialist ouderengeneeskunde

Weet u nog niet precies welke medische zorg of behandeling u nodig heeft? Heeft u een ingewikkelde medische vraag? De specialisten ouderengeneeskunde van Omring zijn artsen die gespecialiseerd zijn in de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Zij werken op Omringlocaties, maar kunnen ook bij u thuis komen.

Waar kan een specialist ouderengeneeskunde u bij helpen?

Het uitgangspunt van de specialist ouderengeneeskunde is: niet de ziekte of beperking staat centraal, maar hoe kunnen de vervelende gevolgen van uw ziekte of beperking voor u en uw mantelzorger worden beperkt? De arts bekijkt uw situatie en werkt nauw samen met andere behandelaren en specialisten. In dit soort situatie kan de specialist ouderengeneeskunde u zowel op een Omringlocatie als thuis ondersteunen:

“Moet ik wel zoveel pillen slikken?”

De specialist ouderengeneeskunde neemt uw medicijnengebruik onder de loep en overlegt bijvoorbeeld met uw behandelend medisch specialist of bepaalde medicijnen afgebouwd kunnen worden.

“Mijn man en ik wonen nog thuis, maar mijn man wordt zo vergeetachtig en daar maak ik me zorgen over. Heeft hij dementie?”

Samen met de wijkverpleegkundige van Omring brengt de specialist ouderengeneeskunde de situatie in kaart en kijkt of er sprake is van dementie. Bovendien wordt bekeken welke (extra) zorg nodig is om thuis te kunnen blijven wonen.

“Zo’n chemokuur is een zware belasting voor mijn moeder. Heeft dat in deze fase van haar leven nog zin?”

De specialist ouderengeneeskunde bespreekt wat de wensen van uw moeder, u en uw familie zijn in de laatste fase van haar leven.

Zo regelt u een behandeling van een specialist oudergeneeskunde bij Omring

U kunt om een gesprek met de specialist ouderengeneeskunde vragen als u op een Omringlocatie woont. Dit kan via het medisch secretariaat. Als u zelfstandig woont en thuiszorg van Omring krijgt, dan kunt u overleggen met uw wijkverpleegkundige of uw huisarts. Wat de kosten betreft: als u op een Omringlocatie woont, worden de kosten automatisch vergoed. Woont u thuis dan is de medische zorg van de specialist ouderengeneeskunde gratis (er is een speciale subsidie voor in het leven geroepen).

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker