verhaal uit Omring Magazine

All we need is love

Liefde. We kunnen niet zonder! Daarom kijken we ook zo graag naar All you need is love, met Robert ten Brink en de beroemde love caravan. Onlangs maakte deze caravan (jawel, de echte!) een tour langs locaties van Omring en Vrijwaard.

In de caravan konden medewerkers een persoonlijke boodschap opnemen om een collega te bedanken of in het zonnetje te zetten. Want we kunnen niet vaak genoeg aan elkaar denken. En we kunnen elkaar niet vaak genoeg waardering geven voor het mooie werk in de zorg. Ook waren er drie zeer liefdevolle boodschappen bij. Van drie heuse Omring-stellen. Hoe is dat eigenlijk, om collega’s én geliefden te zijn? De drie koppels delen hun verhaal. Over genieten van de kleinkinderen, stiekem zoenen achter het gordijn en een geslaagde eerste date. “Ik vond je meteen leuk. En dat vind ik nu nog steeds.”

Geknipt voor de zorg

Nee, eigenlijk was Jan-Thijmen de Jong niet op zoek naar een man met kinderen. Maar toen ontmoette hij Don van Koll. De liefde van zijn leven. “En vader van drie kinderen”, lacht Jan-Thijmen. Achttien jaar later is hij nog altijd dolblij met Don én de kinderen. “We hebben zelfs twee kleinkinderen, waar we volop van genieten.” Genieten, daar is het stel goed in. Of het nu is van een verre reis of een serie op de bank. Blij worden ze ook van hun werk, allebei bij Omring. “Ik werk al 34 jaar bij Omring”, vertelt de 52-jarige Don. “Ik begon in de zorg en werk nu als adviseur Leren & Ontwikkelen.” Jan-Thijmen (58) runde lange tijd een kinderkledingzaak in Enkhuizen. “Don zei al vaker: ‘Is de zorg niets voor jou?’ Toen ik een vacature zag voor woonassistent bij Overvest, dacht ik: ik ga de stap wagen. Achteraf had ik dat veel eerder moeten doen.” Don knikt. “Jan-Thijmen is zorgzaam, lief en makkelijk in de omgang. Hij is helemaal geknipt voor de zorg.”

Onlangs heeft Jan-Thijmen zijn opleiding tot helpende plus afgerond. Don: “Tijdens zijn opleiding was ik steeds nieuwsgierig wat hij meemaakte en waar hij tegenaan liep. Daar kunnen we bij Omring weer van leren.” En na een werkdag bij Omring van beide heren, wie zorgt dan voor het avondeten? “Onze oudste zoon”, aldus Jan-Thijmen. “Die woont nog thuis. En hij kookt heerlijk. Vanavond eten we risotto!

all you need is love

Stiekem zoenen op het werk

“Wat een wijsneus!” Dat was Mariannes eerste indruk toen ze Arjan ruim dertig jaar geleden ontmoette. Maar die jonge leerling-ziekenverzorger? Die bleek leuker dan gedacht. “Heel sociaal en attent”, aldus Marianne. En dus sloeg de vonk over in het Amstelveense verpleeghuis waar ze beiden werkten. “We hebben het een tijdje verborgen gehouden voor de collega’s”, aldus Arjan (55). “Soms stonden we stiekem te zoenen achter het gordijn”, lacht Marianne (57).

Inmiddels zijn we dertig jaar, een bruiloft en drie kinderen verder. En jawel, het echtpaar Schoenmaker werkt weer samen. Dit keer op Omringlocatie Overvest in Enkhuizen. Marianne: “Ik werk hier al vijftien jaar als verzorgende IG. Arjan is hier vorig jaar als herintreder komen werken als helpende plus.” Stiekem zoenen achter het gordijn? Dat doen ze niet meer. Iedere werkdag geven ze elkaar wel een kus bij de fietsenstalling van Overvest, voor ze naar hun eigen afdeling gaan. “Een collega riep: ‘O wat schattig, ze geven elkaar een kus!’”, grinnikt Marianne. “Na dertig jaar doen we dat nog altijd”, zegt Arjan, die toegeeft dat het stel ‘niet overstroomt van romantiek’. Marianne: “Maar we gaan wel drie keer per jaar samen een weekend weg. Even alle aandacht voor elkaar.” En dan maandag weer samen op de fiets naar Overvest. Een zoen bij de fietsenstalling. En – hup – aan het werk!

all you need is love

Genieten in Friesland

Het begon met een blind date in Hoorn, alweer veertien jaar geleden. Het bleek zo gezellig dat ze als laatste de kroeg werden uitgezet. Inmiddels zijn Bob Schuit (57) en René Faas (56) gelukkig getrouwd. Als het even kan, zijn ze met teckels Jet en Toos in hun Friese chalet te vinden. René: “We houden allebei van wandelen, fietsen, tuinieren, lezen.” Bob: “En René kan geweldig koken. Vooral Indisch. Als ik thuiskom, dan komt vaak een heerlijk geur me tegemoet.” De extraverte Amsterdammer Bob en de rustige René zijn niet alleen partners.

Sinds twee jaar zijn ze ook collega’s. Bob: “Ik werk al veertien jaar bij de thuisbegeleiding van Omring. René werkte in de wijkverpleging in Purmerend. Op een dag zeiden mijn collega’s tegen René: ‘Is de thuisbegeleiding ook iets voor jou?’ Ja dus! “We werken niet samen, maar allebei in een ander team”, aldus René. “Al komen we elkaar af en toe tegen op het kantoor in Hoorn.” Bob: “Als ik René zie lopen door de gang, dan denk ik: dat is mijn mannetje.” Gaat het thuis vaak over werk? “Natuurlijk hebben we het er weleens over”, aldus René. “Maar we hebben één belangrijke regel. Zodra het eten op tafel komt, praten we niet meer over werk.” Dan is het tijd voor elkaar. En voor de heerlijke rendang van topchef René!

all you need is love

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker