Specialistische zorg
Specialistische zorg
Specialistische zorg

U vermoedt dat uw partner of een van uw ouders een vorm van dementie heeft. U vindt bijvoorbeeld dat er veel vergeten wordt. Of dat er dingen gebeuren die u niet kunt plaatsen. Zoals ander gedrag, boosheid, agressie of juist erg stil zijn. In deze situatie kan de thuiszorg u adviseren.

Omring > Advies en zorg voor mensen met dementie

Advies en zorg voor mensen met dementie

U vermoedt dat uw partner of een van uw ouders een vorm van dementie heeft. U vindt bijvoorbeeld dat er veel vergeten wordt. Of dat er dingen gebeuren die u niet kunt plaatsen. Zoals ander gedrag, boosheid, agressie of juist erg stil zijn. In deze situatie kan de thuiszorg u adviseren. De verpleegkundige komt eventueel bij u thuis voor een gesprek. Als zorg thuis niet meer mogelijk is, kunt u terecht op diverse locaties van Omring voor kleinschalig wonen.

Advies van de wijkverpleegkundige 

Dementie is een ziekte in de hersenen. Als u een vorm van dementie vermoedt bij uw partner of ouders, wilt u vast graag antwoord op uw vragen. Waar kan ik rekening mee houden? Hoe verloopt het proces van dementie? U kunt met uw vragen terecht bij de wijkverpleegkundige. Zij werkt nauw samen met het DOC-team (Dementie Onderzoek en Casemanagement) van Geriant. 

Voor meer informatie belt u 088 - 206 89 10 en vraagt u naar de wijkverpleegkundige van uw buurt. 

Ondersteuning van de Ergotherapeut

Mensen met geheugenproblemen hebben vaak moeite met hun dagelijkse activiteiten. Het huishouden, douchen of tuinieren lukt niet meer. De ergotherapeut van het Omring Vitaalteam kan helpen. Een ergotherapeut is opgeleid om uw partner of een van uw ouders te helpen bij verschillende activiteiten. Eerst kijkt de ergotherapeut mee om te zien wat er goed gaat en wat lastiger is. Zij laat zien hoe de activiteit anders uitgevoerd kan worden en zo beter zal gaan. Ook kan de ergotherapeut adviseren over hulpmiddelen of aanpassingen aan de woning. Voor meer informatie belt u 088 - 206 89 10 en kunt u vragen naar de ergotherapie afdeling in uw regio. Voor meer informatie over het Omring Vitaalteam: www.omringvitaalteam.nl

Dementieteams

In de Kop van Noord-Holland (Texel en Den Helder ) en West-Friesland (Hoorn en Enkhuizen ) zetten onze dementieteams zich in voor de dagelijkse verzorging van thuiswonende cliënten met dementie. Deze teams bieden structuur in de thuissituatie. De zorgteams werken nauw samen met medewerkers (casemanagers) van Geriant. In de plaatsen waar Omring niet over een dementieteam beschikt, hebben alle reguliere thuiszorgteams een medewerker die specialist is op het gebied van dementie. Wij zijn dus altijd in de buurt. Voor meer informatie belt u 088 - 206 89 10.

Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie

Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie is wonen zoals thuis, in een warme en vertrouwde omgeving. Maar dan met zorg, begeleiding en behandeling. Daarbij zoeken we samen met u naar de dingen die u nog zelf kunt en wilt doen. U kunt in onze locaties volledig zichzelf zijn. Alle dingen die u voorheen deed kunt u uiteraard blijven doen. U heeft een eigen kamer en woont in een kleine groep met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Klik hier voor meer informatie.

Zorg of ondersteuning via PGB of particuliere inkoop?

ZO… is dé aanbieder voor particuliere en PGB (Persoonsgebonden budget) zorg. Wij bieden huishoudelijke hulp, verzorging en verpleging, begeleiding en (mantelzorg)ondersteuning. Bij ZO… kiest u zelf. U bepaalt, wij denken met u mee. Uw zelfstandigheid is onze leidraad Kijk eens op www.zovooru.nl of bel voor de regio Den Helder met 0223 650 177 of voor de regio Hoorn met 0229 206 900. U kunt ook mailen naar .

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10