Oud voor een dag
Lekker blijven wonen
Gemeente hoorn
Omring > Oud voor een dag

Oud voor een dag

Datum:
04 november 2017 Locatie:
Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen, Kleine Noord 57 in Hoorn Tijden
11.00 tot 17.00 uur
Omschrijving:
Op zaterdag 4 november kun je op het Kleine Noord in Hoorn ervaren hoe het is om oud te zijn. Laat een visagist je omtoveren tot 80-jarige, stap in een ouder lichaam met het ouderdomspak of test je echte leeftijd. Ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals de rollator run. Met deze dag vraagt het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aandacht voor het belang om zelf na te denken over wat je kunt doen om zo lang mogelijk prettig thuis te wonen.

Tussen 11.00 en 17.00 zijn er verschillende activiteiten, tests en lekkere hapjes buiten én in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen op het Kleine Noord 57 in Hoorn. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met Univé, Wit Mobiliteit, FoodConnect, Omring en RegioControl.

Activiteiten
Benieuwd hoe een scootmobiel rijdt? Maak die dag dan een proefrondje op een van de scootmobielen van Wit Mobiliteit. Ook kun je met een van de VR-brillen van Univé een virtueel huisbezoek doen. Je wordt meegenomen langs de alledaagse risico’s in huis. Daarnaast zie je wat je kunt doen om brandschade, inbraakschade en waterschade te voorkomen en te beperken. In het ouderdomspak ervaar je hoe het is om 80-plus te zijn. Om de ervaring compleet te maken kan een visagist je laten zien hoe je er op je 80e uitziet. Verder is er een proeverij van thuisbezorgmaaltijden.

Tests
Je kunt meedoen aan verschillende tests. Zoals de fittest waarmee je echte leeftijd wordt gemeten. Of de huistest om te zien of jouw huis klaar is voor de toekomst. Test ook je kennis op het gebied van ouder worden en thuistechnologie. Er worden verschillende prijzen verloot, met als hoofdprijs een automatische stofzuiger. Voor iedereen is er een troostprijs. Je kunt bovendien vrijblijvend informatie en advies krijgen voor jezelf of familie en vrienden over hoe je ook als je ouder bent, lekker thuis kunt blijven wonen.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10