Make-over

4 generaties stralen

Baby Jan (zes weken) is al helemaal klaar voor de foto, met zijn mooie witte overhemd. Voor zijn moeder Evelien Grootendorst (36), oma Emmy Grootendorst (64) en overgrootmoeder Pia Bakker (91) uit Den Helder wacht een feestelijke make-over bij Diverzo mode in Den Helder. “Leuk om uit onze comfortzone te stappen.” 

 

Vier generaties, het blijft bijzonder. Overgrootmoeder Pia geniet zichtbaar van haar familie om zich heen. En dan worden ze ook nog in het nieuw gestoken. “Vroeger was ik naaister. Ik maakte mijn eigen kleding en die voor mijn twee dochters vaak zelf.” Ze  herinnert zich dat ze op haar veertiende een ‘lippenstiffie’ kocht  van haar zakgeld. “Ik vond die filmsterren zó mooi, dat wilde ik ook. Mijn moeder vond het maar niks. ‘Daar beginnen we niet aan’, zei ze. Ze borg mijn lippenstift op, maar ik haalde ’m weer  tevoorschijn. Mijn rode lippen zijn altijd mijn handelsmerk gebleven. Al kies ik nu voor een zachtere roze tint.” Pia’s dochter Emmy rijdt paard, net als haar dochter Evelien. “Dan trekken we altijd wat praktisch aan”, aldus Emmy. “Verder kleed ik me vaak in een spijkerbroek met een mooie top. Ik maak zelf ook kleding, net als mijn moeder. En ik besteed zeker aandacht aan mijn outfit. We hebben alle drie wel zicht op mode en een eigen stijl. Maar qua make-up kom ik niet verder dan mascara en een beetje rouge.”

 

make over

Evelien heeft altijd maatje 36 gehad. Zes weken na de geboorte van Jan is ze alweer bijna haar oude ik. “Sportief en netjes, dat is mijn stijl. In mijn kast hangen broeken, jasjes, jurkjes…” Emmy: “Evelien staat alles.” Het team van modewinkel Diverzo weet meteen welke kleding de dames zal flatteren. Voor Evelien een prachtige stretchleren broek, glanzende top met halsstrik en een cognackleurige blazer. Voor Emmy een leatherlook jasje, mooie blouse en stretchbroek met zwart-wit motiefje. “Dit past helemaal bij mij”. Voor Pia is er een paarse jurk met een fijn dessin, wat goed past bij haar eigen witte  kraagje.

Natuurlijke look

Visagist en kapper Janet van By Blabla staat al klaar met de kwasten en de kleurtjes. “Het is leuk om ook oudere mensen op te maken. Dat is niet moeilijk, je ziet ze met weinig al helemaal opbloeien. Vandaag gaan we voor de naturel look en bruine accenten.” Voor Pia geen felle kleuren, maar een beetje poeder, mascara en haar eigen lippenstift. Pia’s haar wordt met wax gestyled. Janet: “Geen scheiding, het mag wat rommelig.” Emmy heeft ook een kort koppie, wat haar goed staat, en een egale huid. “Hier volstaat een beetje aanzetten, contouren en lipgloss. Zo blijft het heel natuurlijk.” Voor Evelien geldt hetzelfde. Haar haar zit tegenwoordig in een knot, vanwege de grijpgrage handjes van Jan. Eenmaal los valt haar dikke dos prachtig over haar schouders. “Ik doe er weinig aan, het valt zoals het valt.” Janet maakt alleen met de stylingtang nog een paar mooie slagen in het haar – en klaar! De grote oorbellen completeren het geheel.

Stralend middelpunt

Diverzo zorgt voor een paar mooie omslagdoeken, voor nét dat extra accent. “Wij vinden het leuk om ieder van deze dames een eigen look te geven, terwijl het toch één geheel vormt. In onze zaak kleden we dames en heren vanaf 30+, maar de  meesten zijn hippe vijftigers die we van top tot teen kunnen kleden.” De make-over ervaren de drie als gezellig en geslaagd, met baby Jan als stralend middelpunt. “Het is net Chantals Beauty Camper!” Evelien: “Een geslaagde dag! En leuk om voor het eerst na de bevalling weer kleding te passen en een fotoshoot te doen.” Ze hopen de feestdagen dit jaar weer samen te vieren. “We kijken welke dag voor iedereen het best uitkomt en het is altijd gezellig.” Pia: “De kerstboom staat elk jaar.” En de vier generaties? Ook die stralen deze kerst!  

make over

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker