10 tips voor leuke activiteiten in huis

Een groot deel van Nederland zit door het coronavirus (COVID-19) aan huis gekluisterd. Een hoop geplande activiteiten zijn hierdoor ook gecanceld. Dit is natuurlijk erg jammer, maar met deze tips hoeft u zich thuis zeker niet te vervelen. Wij hebben voor u een aantal leuke activiteiten voor in huis op een rijtje gezet.

  1. Tuinieren – Het is eindelijk weer lekker weer, het zonnetje schijnt! Dit is het perfecte moment om uw balkon of tuintje op te vrolijken. Koop wat leuke bloemetjes (dit kan ook online mocht u nu liever niet naar de winkel gaan) en vrolijk zo uw balkon of tuintje op! Extra leuk is dat dit de bijen en vlinders ook ten goede komt. Zo slaat u ook nog eens twee vliegen in één klap. Of maak bijvoorbeeld een lekker moestuintje waar u aardbeien- en frambozenplantjes plant. Vers fruit is en blijft toch het lekkerst.
  2. Kleuren en schilderen – Kleuren en schilderen zijn ontspannende activiteiten en u hoeft er zeker geen natuurtalent voor te zijn. Laat uw creativiteit los en wie weet komen er mooie creaties tot stand.
  3. Spelletjes – Wist u dat u ook uw geheugen kunt trainen? Net zoals dat u uw spieren bijvoorbeeld kunt trainen. Als u regelmatig geheugenspelletjes speelt, blijft uw mentaal langer fit en het is ook nog eens hartstikke leuk! Speel gezellig een potje Rummikub of vul een Sudoku in.
  4. Musea Gaat u graag naar musea? Wees niet getreurd, u kunt nu ook (gratis) online musea bezoeken. Zo kunt u een kijkje nemen in ons eigen Rijksmuseum, er is namelijk een hele rondleiding door het museum. Hierdoor lijkt het alsof u zelf door de gangen wandelt. Of bent u misschien een grote fan van Van Gogh? U krijgt met deze tour bijna alle verdiepingen van het museum te zien. Geniet van kunstwerken zoals ‘Zonnebloemen’ en ‘Amandelbloesem’. Er zijn nog meer musea die dit aanbieden, Google het eens en laat u verrassen! 
  5. Koken of bakken – Duik eens in de voorraadkast en sla uw kookboeken open. Wie weet wat voor lekkere gerechten of baksels u kunt maken. Niets is te gek en het is ook nog eens super leuk om te doen.
  6. Lezen - Heeft u altijd al dat ene boek willen uitlezen? Nu is het daar een goed moment voor. Luistert u liever naar mooie verhalen? De Online Bibliotheek biedt verschillende (gratis) audioboeken aan in de ‘Luisterbieb app’. Heerlijk ontspannend.
  7. Podcasts luisteren - Podcasts zijn een soort radio-programma’s waar u altijd naar kunt luisteren. U kunt zelf kiezen waar u naar luistert. Hierdoor is het vaak veel interessanter, leerzamer en leuker, omdat het aansluit bij uw interesses.
  8. Blijf in beweging - Zet een leuk muziekje aan en dans er op los. Tip: op het internet staan veel online sporttips, deze kunnen u ook helpen om soepel en gezond te blijven. Zoek iets uit wat u leuk vindt.
  9. Macramé of breien – Dit is weer helemaal hip tegenwoordig. Pak uw breinaalden uit de kast en maak een lekker dekentje. Of maak een mooie wandhanger met macramé. U kunt genoeg inspiratie vinden online en het is ook nog eens makkelijk te leren. Veel plezier en succes met deze creatieve bezigheid.
  10. Skype of Facetime met vrienden en familie – Ondanks dat het geen goed idee is om fysiek af te spreken, is het natuurlijk wel gezellig om elkaar nog te blijven zien. Dit kan heel gemakkelijk via Skype of Facetime. Zo kunt u toch nog gezellig bijkletsen met uw (klein)kinderen, vrienden en andere familieleden.

Tot slot, zorg goed voor uzelf en uw omgeving!

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker