Omring Vitaalteam Ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten
Fysiotherapie Vitaalteam
Fysiotherapie Vitaalteam
Fysiotherapie Vitaalteam

Samen zorgen wij ervoor dat u zich zo zelfstandig mogelijk kunt redden. Met advies, oefeningen of behandelingen. Maar ook met hulp bij het aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen. En waar nodig met aandacht en advies voor uw naasten.

Vitaalteam > Fysiotherapeut

Fysiotherapeut

Heeft u een of meerdere chronische aandoeningen, waardoor u lichamelijke problemen heeft aan het bewegingsapparaat? Heeft u moeite met opstaan uit de stoel? Wilt u fitter worden, kracht opbouwen, weer goed kunnen lopen of begeleid worden in het omgaan met u klachten? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

De fysiotherapeuten van het Omring Advies- en Behandelcentrum zijn gespecialiseerd in klachten van ouderen. Ouderen hebben vaak problemen met bewegen of met hun houding. Dit kan komen door een val, een operatie of een ziekte zoals CVA of Parkinson. Het doel van fysiotherapie is om uw zelfstandigheid te behouden of te vergroten.

Oefentherapie en advies

Fysiotherapie vindt meestal plaats door oefentherapie of beweegprogramma’s. De fysiotherapeut kan u ook adviseren over hoe u meer en beter kunt bewegen. Heeft u een operatie ondergaan, bijvoorbeeld voor een nieuwe heup of knie of een amputatie? Dan leert de fysiotherapeut u omgaan met uw nieuwe situatie. De fysiotherapeut weet alles van voorzieningen zoals rolstoelen, zitkussens, aangepaste schoenen, prothesen, beugels en steunkousen. Als het nodig is, zorgen zij ervoor dat u deze hulpmiddelen ontvangt. Ook voor vragen over loophulpmiddelen, zoals rollators, kunt u bij de fysiotherapeut terecht. U kunt de meest gangbare hulpmiddelen bij ons uitproberen.

Samenwerking

De fysiotherapeuten van het Vitaalteam werken nauw samen met ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, specialisten ouderengeneeskunde en de thuiszorg.

Altijd in de buurt

De fysiotherapeuten van het Omring Vitaalteam zijn werkzaam op verschillende locaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland, maar kunnen u ook thuis behandelen.

Kosten

Fysiotherapie wordt in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering.

Heeft u een chronische aandoening? Dan wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen komen voor rekening van uw aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan komen de kosten voor uw eigen rekening.

Bij een niet-chronische aandoening wordt de fysiotherapie vergoed uit uw aanvullende verzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft, dan komen de kosten voor uw eigen rekening.

Bent u echter bij CZ verzekerd dan gelden er anderen regels voor u en kunt u hen het beste eerst bellen op 0900-0949.

Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico van €385,00 in 2016.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken met onze fysiotherapeuten via telefoonnummer 088 - 206 89 10 of het contactformulier

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak via 088 - 206 89 10
of vul hier het contactformulier in.

Vraag het ons Omring Vitaalteam 088 - 206 89 10

Ontdek wat Omring Vitaalteam voor u kan betekenen