Omring Vitaalteam Ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten
Behandeling Vitaalteam Parkinson
Vitaalteam parkinson
vitaalteam behandeling parkinson

Het Omring Vitaalteam beschikt over een eigen Parkinson-expertiseteam dat is aangesloten bij ParkinsonNet.

Vitaalteam > Hulp bij Ziekte van Parkinson

Hulp bij Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen, een hersenaandoening waarbij een kleine groep cellen in de hersenen (in de substantia nigra) beschadigt en afsterft. Daardoor kunnen de cellen geen dopamine meer aanmaken. En die chemische stof hebben we juist nodig om soepel te kunnen bewegen en onze lichaamsbewegingen onder controle te houden. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben en de ziekte van Parkinson is dan ook erg complex. Voor geen enkele patiënt is het beeld van parkinsonsymptomen hetzelfde.

Wat doet het Vitaalteam?

Het Omring Vitaalteam beschikt over een eigen Parkinson-expertiseteam dat is aangesloten bij ParkinsonNet. De zorgverleners die aangesloten zijn bij het ParkinsonNet zijn speciaal geschoold in het behandelen van Parkinsonpatiënten en patiënten met a-typische Parkinsonismen. De ParkinsonNet zorgverleners werken onderling nauw samen en werken ook samen met bijvoorbeeld Parkinsonverpleegkundigen en neurologen uit de regio. Zodoende is de aanpak deskundig en optimaal op elkaar afgestemd.

Waar kunt u terecht?

Bij het Omring Vitaalteam kunt u op verschillende locaties revalideren. Tijdens uw revalidatie bereidt u zich voor op uw terugkeer naar huis, waar u verder kunt herstellen. De therapeuten van het Omring Vitaalteam behandelen u dan thuis of op een van onze locaties .

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 088 - 206 89 10 of ons afspraken formulier invullen.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak via 088 - 206 89 10
of vul hier het contactformulier in.

Vraag het ons Omring Vitaalteam 088 - 206 89 10

Ontdek wat Omring Vitaalteam voor u kan betekenen