Omring Vitaalteam Ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten
Valpreventie
Valpreventie
Valpreventie
Vitaalteam > Valpreventie

Valpreventie

Bent u wel eens gevallen of bang om te vallen? Dan bent u bij het Vitaalteam aan het juiste adres.

Wij als Vitaalteam kunnen u begeleiden, coachen, trainen en advies geven.

Ergotherapie & woningcheck

De ergotherapeut kan samen met u een woningcheck doen. Is uw huis veilig ingericht om vallen te voorkomen. Denk hierbij aan kleedjes, drempels, voldoende ruimte om te lopen of de indeling van de kamer. De ergotherapeut kan samen met u in kaart brengen hoe u evenwicht is, of er angst is om te vallen en op welke momenten er gevaren zijn om te vallen. Vervolgens zal er een plan van aanpak opgesteld worden om de probleempunten aan te pakken.

Fysiotherapie

De fysiotherapeut zal onder andere onderzoek doen naar hoe u loopt, hoe het evenwicht is, de kracht en conditie. Daarnaast kan de fysiotherapeut advies geven over het gebruik van loophulpmiddelen.

De ergotherapeuten en fysiotherapeuten van Vitaalteam zijn gespecialiseerd in valpreventie. Ze werken nauw met elkaar samen. Zo kunt u begeleiding krijgen van beide disciplines of van één, afhankelijk van de vraag. De behandelingen zijn individueel en kunnen zowel bij u thuis als op één van de locaties gegeven worden.

Meer informatie

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar 088 - 206 89 10 of ons contactformulier invullen.

Valpreventiecursus - In Balans

Bent u op leeftijd en wilt u stevig op uw benen blijven staan? Als bezitter van een Omringpas kunt u meedoen aan de cursus ‘’In balans’’. Bij deze cursus leert u de kans om te vallen een stuk kleiner te maken. Onze therapeuten zijn docent van de cursus “In Balans”.

In vijf bijeenkomsten van 1,5 uur krijgt u oefeningen om uw balans te verbeteren, theorie en vaardigheden om dagelijkse handelingen makkelijker te maken.

Een cursus kost slechts € 50,- met een Omringpas en € 60,- zonder Omringpas. Indien u een aanvullende verzekering heeft bij Univé of Zilveren Kruis dan worden deze kosten vergoed.

Kijk voor meer informatie op www.omringpas.nl/valpreventie

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak via 088 - 206 89 10
of vul hier het contactformulier in.

Vraag het ons Omring Vitaalteam 088 - 206 89 10

Ontdek wat Omring Vitaalteam voor u kan betekenen