Omring Vitaalteam Ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten
ergotherapie bij reuma
ergotherapie vitaalteam reuma
ergotherapie reuma

De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen. Heeft u behoefte aan een deskundige behandeling, afgestemd op uw persoonlijke situatie? Dan bent u bij het Omring Vitaalteam aan het juiste adres

Vitaalteam > Hulp bij reumatische aandoening

Hulp bij reumatische aandoening

Heeft u dagelijks te maken met pijn, stijfheid en vermoeidheid? Dan is er mogelijk sprake van een reumatische aandoening. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen. Heeft u behoefte aan een deskundige behandeling, afgestemd op uw persoonlijke situatie? Dan bent u bij het Omring Vitaalteam aan het juiste adres

Fysiotherapie bij reuma

Gedoseerd bewegen is heel goed als u reuma heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat uw spieren en gewrichten soepel blijven. De fysiotherapeut kan u hierbij helpen.

Bij reuma helpt de fysiotherapeut u aan een goede houding en hij geeft u tips om op de juiste manier te bewegen. Onze therapeut leert u welke oefeningen u thuis kunt doen en welke lichaamsbeweging het meest voor u geschikt is. Ook kan de fysiotherapeut u meer vertellen over gewrichtsbescherming en eventueel advies geven over hulpmiddelen.

Ergotherapie bij reuma

U wilt zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren. De ergotherapeut helpt u om uw dagelijkse bezigheden uit te blijven voeren op een manier waarop u uw gewrichten zo min mogelijk belast. Het gaat bijvoorbeeld om eten, drinken, aankleden en schrijven. Dit kan eventueel met een hulpmiddel of aanpassing.

De ergotherapeuten van het Vitaalteam kennen de regelgeving en de beschikbare hulpmiddelen en voorzieningen. Zij hebben samenwerkingsverbanden met ziektekostenverzekeraars, gemeenten en leveranciers van hulpmiddelen. Bovendien hebben zij diverse hulpmiddelen, die u op onze locatie of bij u thuis kunt uitproberen. Bent u tevreden met het hulpmiddel? Dan helpen zij u bij het aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen.

Waar kunt u terecht?

Bij het Omring Vitaalteam kunt u op verschillende locaties terecht voor behandeling. De therapeuten van het Omring Vitaalteam kunnen u ook thuis behandelen.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 088 - 206 89 10 of ons afspraken formulier invullen.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak via 088 - 206 89 10
of vul hier het contactformulier in.

Vraag het ons Omring Vitaalteam 088 - 206 89 10

Ontdek wat Omring Vitaalteam voor u kan betekenen