Omring Vitaalteam Ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten
fysiotherapie botbreuk revalidatie
fysiotherapie revalidatie
revalidatie fysiotherapie
Vitaalteam > Herstel na een fractuur

Herstel na een fractuur

Een enkelfractuur, heupfractuur of bovenarmfractuur kan plotseling een einde maken aan dingen die voor u altijd gewoon waren. We spreken van een fractuur wanneer een bot gebroken is. Dit kan uiteenlopen van een scheurtje in het bot tot een volledige verbrijzeling ervan. In alle gevallen heeft u pijn, ontstaat er een zwelling door de bloeduitstorting bij de breuk en zijn normale bewegingen vaak niet meer mogelijk.

De meest voorkomende botbreuk bij ouderen is een gebroken heup. Een gebroken pols en gebroken rugwervels staan op plaats twee en drie. Om zo goed mogelijk te herstellen, heeft u mogelijk revalidatie nodig. U kunt hiervoor terecht bij het Omring Vitaalteam.

Wat doet het Vitaalteam?

De zorg van het Vitaalteam richt zich op alle fases van het herstelproces, vanaf opname in het ziekenhuis, tijdens de revalidatie en daarna in de thuissituatie. Het doel van revalidatie is dat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Revalidatie helpt om uw fractuur te verminderen of om uw leven er zo min mogelijk door te laten beïnvloeden.

Jos Doorenbosch vertelt…

Jos Doorenbosch (82) uit Middenmeer werd getroffen door meerdere valpartijen. Na zijn laatste valpartij verbleef hij zestien dagen in het ziekenhuis en daarna kreeg hij een plek in Lindendael, waar hij uiteindelijk twee maanden verbleef om te revalideren. Jos is laaiend enthousiast over zijn tijdelijke opname in Lindendael. “De ‘zusters’ en vrijwilligsters in Lindendael zijn engelen! Zulke lieve mensen. En het restaurant zag er bovendien prachtig uit en het eten vond ik heerlijk.” Nu hij thuis is, komt er twee keer per week een thuiszorgmedewerkster helpen met douchen. Daarnaast heeft hij ook contact met de ergotherapeute, zij helpt hem met voorzieningen om zijn leven makkelijker te maken. Bovendien krijgt hij twee keer per week fysiotherapie – “zelfs op zaterdag, geweldig toch?” – zodat hij langzaam aan minder last van zijn rug krijgt en weer een klein beetje leert lopen. “Een kanjer van een vrouw!”

Waar kunt u terecht?

Bij het Omring Vitaalteam kunt u op verschillende locaties revalideren. Tijdens uw revalidatie bereidt u zich voor op uw terugkeer naar huis, waar u verder kunt herstellen. De therapeuten van het Omring Vitaalteam behandelen u dan thuis of op een van onze locaties .

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 088-2068910 of ons formulier invullen.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak via 088 - 206 89 10
of vul hier het contactformulier in.

Vraag het ons Omring Vitaalteam 088 - 206 89 10

Ontdek wat Omring Vitaalteam voor u kan betekenen