Omring Vitaalteam Ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten
ergotherapie bij dementie
logopedie bij dementie
fysiotherapie bij dementie

Is er sprake van dementie? Onze therapeuten bieden structuur in de thuissituatie en geven advies aan u en uw naasten. Het Vitaalteam is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met dementie. Wij werken nauw samen met casemanagers van Geriant.

Vitaalteam > Hulp bij dementie

Hulp bij dementie

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie.

Wat doet het Omring Vitaalteam?

Bij dementie worden denken, oriƫntatievermogen, begrip, leer- en oordeelvermogen en taalgebruik minder, terwijl het bewustzijn helder blijft. Maar het meest opvallende aspect van dementie zijn de ernstige geheugenproblemen. Het Omring Vitaalteam helpt mensen met dementie en hun naasten om zo zelfstandig mogelijk te blijven.

Onze therapeuten bieden structuur in de thuissituatie en geven advies aan u en uw naasten. Het Vitaalteam is gespecialiseerd de behandeling van mensen met dementie. Wij werken nauw samen met casemanagers van Geriant.

Ergotherapie bij dementie

De ergotherapeut komt bij u thuis en kijkt mee tijdens uw dagelijkse activiteiten. Zo kan de ergotherapeut zien wat er goed gaat en wat lastig is of niet lukt. Zij laat u zien hoe u de activiteit anders kunt uitvoeren. Ook kan de ergotherapeut adviseren over hulpmiddelen of aanpassingen aan uw woning.

Onze ergotherapeuten zijn lid van de kwaliteitskring EDOMAH, wat staat voor Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en hun Mantelzorgers Aan Huis.

Logopedie bij dementie

De behandeling van de logopedist is er op gericht de communicatie tussen u en uw omgeving zo goed mogelijk te laten verlopen. De logopedist kan u ook helpen om u op een andere manier te uiten, bijvoorbeeld met behulp van een agenda of een 'communicatieboek'.

Fysiotherapie bij dementie

Bewegen is goed voor u. Ook al heeft u dementie. De fysiotherapeut helpt u om in beweging te blijven. De behandeling is gericht op het herstel of behoud van bewegingsfuncties, het verminderen van pijn en het ontspannen van spieren. Ook kan de fysiotherapeut u adviseren over en het leren omgaan met hulpmiddelen.

Waar kunt u terecht?

Bij het Omring Vitaalteam kunt u op verschillende locaties terecht voor behandeling. De therapeuten van het Omring Vitaalteam kunnen u ook thuis behandelen.  

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 088 - 206 89 10 of ons afspraken formulier invullen.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak via 088 - 206 89 10
of vul hier het contactformulier in.

Vraag het ons Omring Vitaalteam 088 - 206 89 10

Ontdek wat Omring Vitaalteam voor u kan betekenen