Omring Vitaalteam Ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten
ergotherapie revalidatie
fysiotherapie revalidatie
logopedie revalidatie

Revalidatie na beroerte
Na uw verblijf in het ziekenhuis, kunt u thuis of op een van onze locaties verder revalideren. Het Omring Vitaalteam staat voor u klaar.

Vitaalteam > Herstel na beroerte

Herstel na beroerte

Een beroerte is de verzamelnaam voor een herseninfarct en een hersenbloeding. Een beroerte wordt ook wel CVA (Cerebro Vasculair Accident) genoemd. Na een beroerte kan men ernstige zichtbare gevolgen overhouden zoals geheel of gedeeltelijke verlamming links of rechts van het lichaam, slecht of niet kunnen praten en verward praten (afasie). Maar ook onzichtbare gevolgen die de buitenwereld niet ziet. Dit zijn onder andere karakterveranderingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en problemen met zicht.

Na uw verblijf in het ziekenhuis, kunt u thuis of op een van onze locaties verder revalideren.  Het Omring Vitaalteam staat voor u klaar.

Wat doet het Vitaalteam?

 Het doel van revalidatie is dat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt leven. De fysiotherapeut en ergotherapeut helpen u bij het verbeteren van bewegingsfuncties en het zelfstandig uitvoeren van alledaagse handelingen. De logopedist behandelt spraak-, taal- en slikproblemen.

Peter Broersen vertelt…

Peter Broersen (78) werd een half jaar geleden getroffen door een beroerte. Het duurde 3,5 maand tot hij uit gerevalideerd was. Hij werd geholpen door een psycholoog en ergotherapeut om zo snel mogelijk weer op de been te komen. In de eerste fase werd de heer Broersen 4 maal in de in Omringlocatie Den Koogh behandeld, in de tweede fase mocht hij naar huis en kreeg hij ergotherapie thuis, zodat de heer Broersen zo snel mogelijk zich ook thuis kon redden. Meneer Broersen is nu alweer 2 maanden zelfstandig thuis.

Waar kunt u terecht?

Bij het Omring Vitaalteam kunt u op verschillende locaties revalideren. Tijdens uw revalidatie bereidt u zich voor op uw terugkeer naar huis, waar u verder kunt herstellen. De therapeuten van het Omring Vitaalteam behandelen u dan thuis of op een van onze locaties .

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 088 - 206 89 10 of ons afspraken formulier invullen. 

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak via 088 - 206 89 10
of vul hier het contactformulier in.

Vraag het ons Omring Vitaalteam 088 - 206 89 10

Ontdek wat Omring Vitaalteam voor u kan betekenen