Team thuiszorg Koggenland
Klantverhalen van Patricia en Piet
Klantverhalen van Patricia en Piet
Omring > Thuiszorg bij Omring > Klantverhalen van Patricia en Piet

Klantverhalen van Patricia en Piet

Het thuiszorgteam Koggenland heeft bij elkaar opgeteld 275 dienstjaren bij Omring. Het team bestaat uit 14 collega’s. Vier van de dames zit al meer dan 25 jaar in het vak. Zelfs de collega met de minste ervaring werkt al 9 jaar in de wijk.

"Als ik tegen een probleem aan loop, komt Joan altijd met een goed advies"


Patricia (53) heeft sinds 2014 zorg via Team Koggenland. Zij maakt flexibel gebruik van persoonlijke verzorging. In goede tijden of als haar dochter kan helpen zal ze minder aan de bel trekken. Maar zodra zij meer last heeft van haar ziekte met chronische ontstekingen, kan zij iedere dag hulp krijgen bij het opstaan. Daarnaast wist Patricia met hulp van het team al snel de weg te vinden om diverse hulpmiddelen te bestellen via de Omringwinkel. Dat ze zelf de afspraken kan regelen met haar zorgcoördinator, vindt Patricia prettig.

Er is goed contact met het zorgteam. Tijdens de zorgmomenten wordt er altijd een praatje gemaakt. ‘Als ik tegen een probleem aan loop, komt Joan altijd met een goed advies’, aldus Partricia. Naast persoonlijk contact maakt Patricia gebruik van beeldbellen via de iPad. Om op die manier advies te vragen is voor haar écht een meerwaarde.

De werknemers van Omring zijn professioneel en goed opgeleid. Ze nemen veel regelwerk uit handen. Zo onderhouden zij contact met andere betrokken collega’s van Omring en de huisarts. Dit verloopt soepel en ze staan altijd voor je klaar. Patricia ervaart het praatje tijdens de zorgmomenten als een aanvulling op contact met de buitenwereld. ‘Het is prettig dat mijn ziekte niet altijd centraal staat tijdens de gesprekken. De medewerkers zijn ook geïnteresseerd in mij als mens. Dat voelt heel waardevol’.

"Ik vind de zorg buitengewoon goed. Ik hoop nog lang op deze manier gebruik te mogen maken van thuiszorg"

Piet (92) maakt sinds 2006 gebruik van thuiszorg via Omring. Hij vindt de kleinschalige teams een goede ontwikkeling. Het contact is persoonlijker. “Ik vind het fijn dat alles in overleg gaat. Dat er naar mij geluisterd wordt, maar ook dat ik goed advies krijg”, aldus Piet. Er is wederzijds respect en meneer is er van overtuigd dat je met goede zorg prettiger en langer leeft.

Twee keer per week komt iemand van het zorg team langs om te helpen bij het douchen en persoonlijke verzorging. Piet noemt de zorg van Omring deskundig. Naast de thuiszorg, heeft hij ook wel eens gespecialiseerde wondzorg ontvangen en via de Omringwinkel hulpmiddelen besteld.

“Ik vind de zorg buitengewoon goed. Ik hoop nog lang op deze manier gebruik te mogen maken van thuiszorg om lekker thuis te kunnen blijven wonen”.

Hoewel meneer bijna 92 jaar is, maakt hij 1 keer per week gebruik van beeldbellen via de Ipad. “Het is een goede aanvulling en we zullen met z’n allen moeten wennen aan deze ontwikkelingen in de techniek”. Het is goed dat Omring werkt met Ipads en cliënten op weg helpt om mee om te kunnen gaan. Het beeldbellen is een nieuwe vorm waarbij het vooral gaat om hoe het gaat, een gezellig praatje en eventuele vragen die gesteld kunnen worden.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10