Veranderingen in de zorg
Veranderingen in de zorg
Veranderingen in de zorg

Als klant van Omring informeren wij u graag over deze veranderingen. Want wat er ook gebeurt, Omring zal er altijd zijn voor mensen op kwetsbare momenten. Nu en in de toekomst.

Omring > Meer weten over de veranderingen in de zorg

Meer weten over de veranderingen in de zorg

De zorg in Nederland verandert

We leven langer en er zijn meer ouderen, waardoor meer mensen zorg nodig hebben. Hierdoor stijgen de zorgkosten meer en meer. De overheid wil de zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te houden. Hierbij ligt de nadruk op zo lang mogelijk thuis wonen en mee blijven doen aan de maatschappij. Met hulp van familie en bekenden.

Omring helpt u graag op weg

Wij helpen u als klant van Omring graag op weg. Want wat er ook gebeurt, Omring zal er altijd zijn voor mensen op kwetsbare momenten. Nu en in de toekomst.

Veelgestelde vragen

Worden mijn kinderen, vrienden en buren verplicht mij te helpen? De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) stelt hulp door kinderen, vrienden of buren niet verplicht. Lees verder Worden mijn kinderen, vrienden en buren verplicht mij te helpen?


Krijg ik nog wel ondersteuning als ik veel inkomen of vermogen heb? Gemeenten mogen cliënten geen ondersteuning weigeren. Dus ook niet omdat u een hoog inkomen of veel vermogen zou hebben. Lees verder Krijg ik nog wel ondersteuning als ik veel inkomen of vermogen heb?


Moet ik vertrekken uit mijn verzorgingshuis en weer zelfstandig thuis gaan wonen? Als u al in een verzorgingshuis woont, mag u hier blijven. Lees verder Moet ik vertrekken uit mijn verzorgingshuis en weer zelfstandig thuis gaan wonen?


Waar kan ik meer informatie over de veranderingen in de zorg vinden? Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij onze wijkverpleegkundige in uw buurt of een medewerker van de zorglocatie waar u woont. Lees verder Waar kan ik meer informatie over de veranderingen in de zorg vinden?

Leuk om te kijken of lezen

Uitleg Hervorming Langdurige Zorg via 'explanimation'  - deze link verwijst naar een externe website

Uitleg Hervorming Langdurige Zorg via 'explanimation'

Via een moderne vorm van 'sneltekenen' wordt de Hervorming Langdurige Zorg (HLZ) in een kort filmpje toegelicht.


’s Nachts wakker liggen vanwege de bezuinigingen op de zorg?

’s Nachts wakker liggen vanwege de bezuinigingen op de zorg?

Niets voor Nel Eijlers (77). Natuurlijk, ze vindt het vreselijk als ze haar hulp van Omring moet missen. Of als haar man niet meer naar de dagopvang kan. Lees haar verhaal.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10