Mevrouw Elly Geervliet
Mevrouw Elly Geervliet
Mevrouw Elly Geervliet

Deze Noord-Hollanders doen nog veel dingen zelf, ondanks hun situatie. Met ondersteuning van familie, vrienden en vrijwilligers. Toch zijn er momenten in het leven waarop deskundige zorg en ondersteuning nodig is. Op deze momenten zijn wij er. Nu en in de toekomst.

Levensverhalen > Elly Geervliet vertelt

Elly Geervliet vertelt

Dit is mevrouw Elly Geervliet, 75 jaar, woont in Den Helder. Mevrouw Geervliet heeft Alzheimer. Dankzij de hulp van anderen kan zij nog thuis wonen.

“Beelden heb ik wel, maar de woorden vind ik niet”

Elly Geervliet (75) uit Den Helder weet dat ze Alzheimer heeft. Ze herinnert zich wel wat over haar leven in Afrika en Nieuw-Zeeland, maar soms vertelt ze drie keer wat haar is overkomen. Dankzij haar kinderen, Omring en de dagopvang redt ze zich echter thuis nog redelijk.

Van de hak op de tak

“Ik kan zo de beelden oprapen, maar de woorden vind ik niet”, verzucht Elly Geervliet. Met enige tussenpozen komen er niettemin een paar feiten bovendrijven tijdens het gesprek, waarbij ze van de hak op de tak springt. “Vind je het erg? Ja, ik weet het niet meer precies, hoor. Erg jammer.”

Naar Afrika

Ze is geboren in 1938 in Den Haag en verhuisde op negenjarige leeftijd naar Zuid-Afrika. Haar vader werkte in de bouw, net als later haar man. Elly trouwde in 1959 in Windhoek, de hoofdstad van het huidige Namibië. De lokale krant wijdde er een berichtje aan, omdat het een dubbelhuwelijk was. “Mijn man had een bevriende collega die ook die dag trouwde.” In het artikeltje, dat dochter Babs tevoorschijn tovert, staat dat de bruiden een boeket van orchideeën en rozen hadden. “Ja mooie bloemen waren het. Maar van die dag weet ik verder niks meer.” Ze lacht verontschuldigend.

Lees het hele verhaal hier (PDF).

Afbeeldingen Elly Geervliet vertelt

Mevrouw Elly Geervliet Vorige foto Volgende foto
Mevrouw Elly GeervlietAfbeelding 1/3

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10