De heer Maurits van Koningsbruggen
De heer Maurits van Koningsbruggen
De heer Maurits van Koningsbruggen

Deze Noord-Hollanders doen nog veel dingen zelf, ondanks hun situatie. Met ondersteuning van familie, vrienden en vrijwilligers. Toch zijn er momenten in het leven waarop deskundige zorg en ondersteuning nodig is. Op deze momenten zijn wij er. Nu en in de toekomst.

Levensverhalen > De heer Maurits van Koningsbruggen vertelt

De heer Maurits van Koningsbruggen vertelt

Dit is de heer Maurits van Koningsbruggen, 81 jaar, woont in Julianadorp en is geopereerd aan zijn blaas. Na een revalidatieperiode kon hij thuis verder herstellen.

“Ik hou nog steeds lijstjes bij met wat ik wil doen”

Een van de beste huisvrienden van Maurits van Koningsbruggen (81) is zijn schildersezel. Het schilderen ligt nu echter even stil, want hij heeft een paar zeer pittige blaas- en darmoperaties achter de rug. “Er is wel één groot voordeel”, zegt hij half lachend, half serieus, “dagelijks komt er een aardige dame van Omring. Daar kijk ik altijd naar uit.”

Bijna zo oud als zijn moeder

“Nooit had ik gedacht dat ik tachtig zou worden en nu ben ik zelfs 81. Mensen van boven de tachtig gaan wat mankeren, dat is bijna normaal. Ikzelf merk het nu ook. Ik heb sinds kort geen blaas meer, maar wel een stoma. Maar goed, ik leef nog. Vroeger vond ik 75 al heel oud. Mijn vader overleed op die leeftijd en mijn moeder stierf op haar 84ste. Ze was een kranige vrouw, die ons door de oorlog heeft gesleept.” “Ik ben geboren in Zandvoort – een leuke tijd daar gehad – maar in 1942 moesten we evacueren en verhuisden we naar Amsterdam. Omdat ze niet wilde dat ons gezin aan de honger zou bezwijken, liep mijn moeder alle boerderijen af in de omgeving. Soms mocht ik mee. Dat was spannend en ik was ook weleens bang, maar mijn moeder bleef onverschrokken. We werden gek genoeg nooit aangehouden. Kwamen we Duitsers tegen in van die lange leren jassen, dan piepte ik ‘Mama, zullen we teruggaan’ en zij antwoordde: ‘Ben je mal, doorlopen. God is goed en vriendelijk.’ Ze had een rotsvast geloof in God. En op het einde van haar leven werd ze doof, maar gelukkig niet dement.”

Lees het hele verhaal hier (PDF).

Afbeeldingen De heer Maurits van Koningsbruggen vertelt

De heer Maurits van Koningsbruggen Vorige foto Volgende foto
De heer Maurits van KoningsbruggenAfbeelding 1/3

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10