Hoge Hop dagbesteding hoorn dementie
Hoge Hop Hoorn dementie dagbesteding
Hoge Hop Zwembad Hoorn dagbesteding dementie

Jezelf zijn

Ieder mens heeft zijn eigen persoonlijkheid en wil het liefst zijn leven zelf inrichten. In een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn.

Omring > Dagbesteding > Dagbesteding door mensen met dementie in De Hoge Hop in Hoorn

Dagbesteding door mensen met dementie in De Hoge Hop in Hoorn

Prettige dagbesteding voor mensen met dementie

Een zinvolle dagbesteding is voor iedereen van belang en zeker voor mensen met dementie die nog thuis wonen. De dagbesteding wordt aangeboden in zorgcentrum de Hoge Hop. Dagbesteding biedt activerende begeleiding door middel van een vaste structuur met een activiteiten programma, geheugentraining, ontspanning, beweging, recreatie en een gezamelijke maaltijd. Het is mogelijk om de fysiotherapie, logopedie of ergotherapie in te schakelen.

We proberen samen met u het thuis blijven wonen zo lang als mogelijk en wenselijk is te ondersteunen. We kunnen u adviezen geven waar nodig en bieden dagbesteding terwijl u als mantelzorger een moment voor uzelf kunt hebben.

Jonge of actieve mensen met dementie

Op de dagbesteding de Hoge Hop is ook ruimte voor jonge mensen met dementie. Op de voorgrond staat de zelfredzaamheid. Activiteiten die bij deze doelgroep passen zijn bijvoorbeeld bewegen, geheugenactiviteiten, arbeidstherapeutische activiteiten, lotgenoten contact en gesprekken. We bieden ondersteuning in het ziekteproces waar de client zich bevindt en onderhouden en ondersteunen het contact met de mantelzorger.

Vervoer

Indien u zelf niet voor vervoer naar en van de dagbesteding kunt zorgen, helpen wij u dit te organiseren.


Indicatie en kosten

Om deel te nemen aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig. Als veel zorg en begeleiding en enige behandeling nodig is kan er een indicatie komen vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Voor de dagbesteding betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de gemeente.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10