Het project Van Solex naar Laptop
Het project Van Solex naar Laptop
Het project Van Solex naar Laptop

Het project ‘Van Solex naar Laptop’ van Omring Thuiszorg is door het ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport benoemd als landelijk voorbeeld.

Omring > Het project Van Solex naar Laptop

Het project Van Solex naar Laptop

Het project ‘Van Solex naar Laptop’ van Omring Thuiszorg is door het ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport benoemd als landelijk voorbeeld. Eind 2011 is het project afgerond. Doel van het project is om de wijkverpleegkundige weer de verbindende schakel in de wijk te laten zijn.

Gemeente Middenmeer

Het project liep in de gemeente Middenmeer. De projectgroep bestond uit Hanneke van den Berg (projectmanager) en de twee wijkverpleegkundigen Anja Swikker en Fietje Biesheuvel. Anja en Fietje maakten zich bekend als ‘dé wijkverpleegkundigen van Middenmeer’, waar inwoners met vragen terecht kunnen.

Langer zelfstandig thuis wonen

Doordat de wijkverpleegkundige in dit project de verbindende schakel is tussen de cliënt, de huisarts, de welzijnswerker, een ouderenbond, de woningbouwvereniging en vele anderen ontstaat er voor inwoners een stevig sociaal netwerk waardoor mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ook hebben zij daardoor mogelijk minder behoefte aan zorg.

Snelle hulp

Anja en Fietje vertellen: “We vinden het belangrijk dat inwoners zo goed en snel mogelijk worden geholpen. Wij zorgen ervoor dat zij snel de juiste weg weten te vinden. Bijvoorbeeld bij ontslag uit het ziekenhuis: hoe regel ik hulp bij het huishouden of wijkverpleging? Of hoe ga ik om met mijn ziekte diabetes?. Of hoe kan ik meer sociale contacten in het dorp krijgen gezien mijn beperkingen?”

Trots

De wijkverpleegkundigen en hun naaste collega’s Verpleging en Verzorging krijgen door hun coördinerende rol weer een stevige positie in de wijk, wat hun beroep interessanter maakt. Omring heeft de ambitie om alle wijkverpleegkundigen zo te laten werken. Daarom is Omring trots dat dit project door het ministerie als landelijk voorbeeld wordt aangehaald.

Meer informatie?

Bel of mail projectmanager Hanneke van den Berg voor extra informatie via 06 – 513 38 308 of .

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10