dementie
dementie
dementie

U vermoedt dat uw partner of een van uw ouders een vorm van dementie heeft. U vindt bijvoorbeeld dat er veel vergeten wordt. Of dat er dingen gebeuren die u niet kunt plaatsen. Zoals ander gedrag, boosheid, agressie of juist erg stil zijn. In deze situatie kan de thuiszorg u adviseren.

Omring > Advies en zorg voor mensen met dementie

Advies en zorg voor mensen met dementie

Een naaste met dementie? Omring is er voor u met dementiezorg en ondersteuning.

"Ik dacht dat mijn moeder gewoon wat vergeetachtig was geworden. Maar ze wist hele eenvoudige vragen niet meer te beantwoorden."

"Mijn vrouw werd steeds angstiger. Zelfs een foto van haar kleinkinderen was te veel. ’s Avonds zei ze steeds ‘ze kijken naar me, ze houden mij in de gaten’."

Dementiezorg

Dementie? Vergeetachtigheid? Moet u zich zorgen maken of is het allemaal onschuldig? Blijf niet met vragen zitten en neem contact op. Onze Omring wijkverpleegkundige komt vrijblijvend bij u thuis voor een gesprek om de situatie in te kunnen schatten. Onze medewerkers van de thuiszorg kunnen u adviseren en ondersteunen waar nodig.

Bel 088 – 206 89 10 en vraag naar een wijkverpleegkundige bij u in de buurt.

Wat is dementie?

Dementie is een verzamelnaam voor symptomen waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dat de hersenen niet meer goed kunnen functioneren komt doordat zenuwcellen of verbindingen tussen de cellen kapot gaan. Door het afnemen van de cellen, kunnen de hersenen steeds minder goed functioneren. Hoe snel de achteruitgang gaat is per persoon verschillend. Enkele symptomen van dementie zijn:

  • Vergeetachtigheid
  • Moeite met dagelijkse handelingen
  • Problemen met denken en taal
  • Verandering in karakter en gedrag

Dementie thuiszorg

Een partner of familielid met dementie is ingrijpend. Ook voor u verandert er veel. Maar u staat er niet alleen voor. Medewerkers van de thuiszorg adviseren en ondersteunen daar waar behoefte aan is. Wij bieden structuur in de thuissituatie. Samen met u als mantelzorger kijken we naar wat u samen wilt en nodig heeft rondom het huishouden en de zorg voor uw naaste. De dementie zorgteams werken ook nauw samen met de casemanagers van Geriant.
Voor meer informatie belt u 088 - 206 89 10 en vraagt u naar de wijkverpleegkundige van uw buurt.

Ondersteuning van de Ergotherapeut

Huishouden, douchen, tuinieren; het zijn dagelijkse activiteiten waar mensen met dementie moeite mee kunnen krijgen. Er komt een hoop op uw schouders terecht. De Omring wijkverpleegkundige kan de hulp van een ergotherapeut inzetten. De Omring ergotherapeut is opgeleid om te helpen de dagelijkse handelingen weer uit te kunnen voeren. Het zelfvertrouwen en de onafhankelijkheid van mensen met dementie neemt toe.
U kunt ook rechtstreeks bellen naar 088 - 206 89 10 en vragen naar een ergotherapeut bij u in de buurt. Kijk voor meer informatie over ergotherapie op: www.omring.nl/Vitaalteam/Ergotherapeut  

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Wanneer dementie erger wordt, is in veel gevallen zorg thuis niet voldoende. Een alternatief is verhuizen naar een woonzorglocatie. Omring heeft woningen speciaal voor mensen met dementie.

Kleinschalig wonen is wonen zoals thuis, in een warme en vertrouwde omgeving. Maar dan met gespecialiseerde zorg, begeleiding en behandeling. Met de privacy van een eigen kamer en de veiligheid en warmte van een gemeenschappelijk huishouden. Samen kijken we naar de zaken die uw naaste zelf nog kan en wilt doen. Daarbij blijft u, als mantelzorger nauw en actief betrokken bij de dagelijkse invulling van de dag. U bent de spil waar de zorg om draait. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Omring voor kleinschalig wonen? Klik hiervoor meer informatie.

Zorg of ondersteuning via PGB of particuliere inkoop?

Heeft u hulp nodig in het huishouden? U kunt voor deze hulp terecht bij ZO…, een dochteronderneming van Omring. ZO… biedt huishoudelijke hulp, verzorging en verpleging, begeleiding, maar ook (mantelzorg) ondersteuning.
Kijk voor meer informatie, onder meer over de financiering van deze hulp, op www.zovooru.nl of bel voor de regio Den Helder met 0223 650 177 of voor de regio Hoorn met 0229 206 900. U kunt ook mailen naar

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10