Uitleenartikelen Omringwinkel
Uitleenartikelen Omringwinkel
Uitleenartikelen Omringwinkel

Lies van Emmen: “Met het deskundig advies van de winkelmedewerker heb ik een goede rollator gekocht.”

De medewerkers van de Omringwinkel hebben zelf in de zorg gewerkt en kennen uw situatie.

Omring > Uitleenartikelen Omringwinkel

Uitleenartikelen Omringwinkel

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig, zoals een rolstoel, krukken of een speciaal bed? Neem contact op met de Omringwinkel, onze deskundige medewerkers kunnen u informeren en adviseren over het verkrijgen van uitleenartikelen.

Vergoeding

Hulpmiddelen zijn vanaf 1 januari 2013 ondergebracht in de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Eenvoudige loophulpmiddelen zijn niet meer gratis, maar kunt u tegen een kleine vergoeding huren. Pashouders van Omring betalen de eerste 6 weken niets voor de krukken, en de eerste 4 weken niets voor de rollators. Daarna bedraagt de huur van de krukken/looprekje is 0,50 per dag en rollator 0,85 per dag.

Voor de overige hulpmiddelen heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kan in de Omringwinkel gedaan worden. U zelf, maar ook een mantelzorger, verpleegkundige of ziekenverzorgende kan de indicatie aanvragen.

Omringpas voordeel

Met een Omringpas krijgt u krukken de eerste 6 weken gratis en rollators de eerste 4 weken gratis. Heeft u nog geen Omringpas? U kunt de Omringpas aanvragen via deze website of bel 088 - 206 89 10.

Bezorgen of ophalen

Als u een product wilt lenen, dan kunt u dit ophalen bij een Omringwinkel bij u in de buurt of laten bezorgen door Medipoint. De uitleenartikelen worden binnen 24 uur bezorgd. Bedden, matrassen en tilliften worden gratis bezorgd. Artikelen die gemakkelijk te vervoeren zijn, haalt u zelf op bij de Omringwinkel. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Bent u niet in staat langs te komen? Dan is bezorging in overleg mogelijk. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Buiten openingstijden van de Omringwinkel

Als u 's avonds of in het weekend een hulpmiddel met een medische indicatie (met uitzondering van krukken) nodig heeft, dan kunt u bellen met Omring, tel. 088 - 206 89 10. Wij kunnen op zaterdag en zondag tot 12 uur (’s middags) opdracht geven het artikel bij u te bezorgen. Belt u na 12 uur, dan kan het pas de volgende dag worden bezorgd.

Bezorgen van hulpmiddelen in het weekend gebeurt alleen als daarvoor een medische noodzaak is.

Meer informatie over onze uitleenartikelen?

Bel 088 - 206 89 10 of kom naar één van onze winkels. U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10