Sijm - een heuse circustent
Sijm - affice
Sijm - affiche

Circus Sijm was in het dorp!

Omring > 4 oktober: Circus Sijm op bezoek!
Laatst geplaatste items

Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >


CARNAVAL in Rigtershof Op zondag 11 februari jl. was er carnaval in Rigtershof. Om 14. 30 uur waren alle bewoners welkom... Lees verder >


Carnaval in Woonzorgcentrum Sweelinckhof De carnavalsvereniging "De Notenkrakers" kwam begin februari naar Sweelinckhof om daar uitbundig ... Lees verder >

Alle nieuwsitems

4 oktober: Circus Sijm op bezoek!

16 okt

Er staat een heuse circustent op het parkeerterrein aan de Asterstraat! De voorstelling "Circus in de Zorg" draait drie keer voor bewoners en begeleiders van Nicolaas, buurtbewoners en andere belangstellenden. In de tent is het lekker warm, heeft iedereen een prima plek en klinkt vrolijke muziek.

Clown Frenky opent de voorstelling samen met Karin Twisk. Na iedereen te hebben verwelkomd, wordt een hartelijk applaus gevraagd voor Circus Sijm, personeel, vrijwilligers en iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegeholpen om dit mogelijk te maken. De financiering ervan komt uit een aantal "potten": overheid, Nationaal Ouderenfonds, Waardigheid & Trots en wat uit het eigen budget.

Dan begint de voorstelling. Ernesto speelt trompet. In het midden verschijnen een bejaarde Veronica en haar eveneens bejaarde echtgenoot. Ze halen herinneringen op met behulp van een fotoboek uit de tijd dat ze beiden bij het circus werkten. Ze gaan terug in de tijd….

Veronica is een jonge, charmante vrouw die wel van elastiek lijkt. Ze "danst" via twee lange doeken tot in de nok van de tent. Daarna komt Nigel. Hij jongleert met ballen. Met 2, met 3, met 4, zelfs met 5 ballen. Tijdens het jongleren kan hij zich zelfs omkleden, al kunnen we niet zien hoe hij dat flikt, want dat gebeurt discreet achter een gordijn. Dan is het de beurt aan Clown Frenky, die ook kan goochelen. Een wit konijn ("Witje") wordt zomaar een zwart konijn ("Zwartje"), om even later een zwart-wit konijn te worden (u raadt het al: "Zwart-witje"). Als de konijnen weer in hun kist op de kar zitten, komen er zo maar drie kippen tevoorschijn! Veronica is weer aan zet en ze heeft een act met hoepels, tot wel 5 stuks draaien die soepel om en rond haar ranke lichaam.

Dan kondigt Frenky Li-li-ling aan die bordjes kan laten draaien op stokken. Maar wat denk je? Li-li-ling zit nog bij de bingo! Wat nu? Clown Frenky moet het maar proberen op te lossen, met behulp van het publiek. Nigel werpt vervolgens tot wel 7 tennisballen door de lucht, 6 ringen en 5 knotsen. Hij kan er wat van! Er wordt een minipodium in het midden geplaatst en verankerd. Een muzikaal intermezzo wordt vervolgens verzorgd door Frenky. Met een mini-accordeon (een concertina) speelt hij het lied "Somewhere over the rainbow" wat iedereen mee neuriet. Dan komt de rolschaatsact van Ernesto en Veronica. Een waar spektakel! Ze cirkelen in het rond en de sterke Ernesto zorgt er steeds voor dat Veronica weer veilig op haar rolschaatsen terecht komt.

Nog een laatst, welgemeend applaus en dan gaat iedereen weer op huis aan. Wat een fijne middag was dit!

Afbeeldingen 4 oktober: Circus Sijm op bezoek!

Sijm - naar het circus Vorige foto Volgende foto
Sijm - naar het circusAfbeelding 1/8

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10