dementie 3
dementie 3
dementie 3

Boekpresentatie in Nicolaas

Dinsdag 11 juli was in woonzorgcentrum Nicolaas in Lutjebroek de boekpresentatie van "De verbouwing van mr. Alzheimer" van Willy de Vries-Kuijken.

Omring > Boekpresentatie in Nicolaas: De verbouwing van mr. Alzheimer
Laatst geplaatste items

Sint Maarten in Rigtershof Op zaterdag 11 november jl. werd er weer Sint Maarten gevierd in Rigtershof. De bewoners hadden e... Lees verder >


15 JAAR RIGTERSHOF In november 2002 opende Omringlocatie Rigtershof aan Rigtershof 9 te Grootebroek haar deuren. Hie... Lees verder >


Najaarsmarkt De Berkenhof Een gezellige najaarsmarkt bij woonzorglocatie De Berkenhof Lees verder >

Alle nieuwsitems

Boekpresentatie in Nicolaas: De verbouwing van mr. Alzheimer

15 jul

Dinsdag 11 juli was in woonzorgcentrum Nicolaas in Lutjebroek de boekpresentatie van "De verbouwing van mr. Alzheimer" van Willy de Vries-Kuijken.

Alzheimerdagboek

Zo'n 16 jaar lang was meneer Alzheimer een ongenode gast bij Willy en Bart de Vries. Het duurde 7 jaar voordat er een juiste diagnose kwam, omdat men eerst uitging van een burn-out. Maar Bart en Willy begrepen al langer dat er iets anders speelde. Willy schreef in een Alzheimerdagboek al die jaren steekwoorden op, gedachten, zinnen, ervaringen. Na het overlijden van haar echtgenoot schreef ze er een boek over. Haar doel met dit boek is om anderen een inkijkje te geven in hoe het is om Alzheimer in je huis te hebben, beseffend dat het tegelijkertijd een persoonlijk verhaal blijft.

Opgedragen aan medewerkers afdeling Gouw

Dat de boekpresentatie in huize Nicolaas was, is een keuze van Willy. Vanaf 2015 bezocht Bart de Dagbehandeling en de laatste maanden van zijn leven was hij bewoner op de afdeling Gouw. Al leek dat een verschrikkelijk scenario, het wonen en komen in Nicolaas bleek toch een goede tijd te zijn. Willy kijkt hier met tevredenheid op terug, ondanks de omstandigheden. Het boek heeft zij dan ook opgedragen aan de medewerkers van afdeling Gouw.

Zoektocht naar omgaan met Alzheimer

In het boek beschrijft Willy de zoektocht naar wat er eigenlijk omgaat in het hoofd van Bart en hoe zij daar het beste mee kan omgaan. Uit de verpleeghuisperiode beschrijft Willy een aantal mooie, ontroerende, verdrietige maar ook grappige momenten. Langzaam komt Bart steeds verder af te staan van degene die Willy kende, totdat ze definitief afscheid van Bart moet nemen. Toch is het boek geen verdrietig geheel geworden. Het boek gaat vooral over liefde, die is veranderd door Alzheimer, maar altijd is gebleven…..

Het boek "De verbouwing van mr. Alzheimer" door Willy de Vries-Kuijken is te koop via de boekhandel en kost 9,95 euro.

Afbeeldingen Boekpresentatie in Nicolaas: De verbouwing van mr. Alzheimer

De Verbouwing van mr. Alzheimer Vorige foto Volgende foto
De Verbouwing van mr. AlzheimerAfbeelding 1/4

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10