harten
harten
harten

Een ochtend vol liefde ....

Omring > Op Valentijnsdag een ochtend vol liefde in Nicolaas ...
Laatst geplaatste items

Koor Wijdeklanken in Rigtershof Donderdagmiddag 11 januari jl. hadden we een optreden van het koor Wijdeklanken in Rigtershof. De... Lees verder >


Oliebollenfeest Rigtershof 2017! Zondag 31 december vond het jaarlijkse oliebollenfeest plaats in Rigtershof. In het Eethuys werde... Lees verder >


28 december: Holybollen, chocolademelk en glühwein in Omringlocatie Nicolaas Omringlocatie Nicolaas deelde dit jaar weer Holybollen uit. Op donderdagmiddag 28 december werden... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Op Valentijnsdag een ochtend vol liefde in Nicolaas ...

26 feb

Dinsdag 14 februari 2017, Valentijnsdag....

Vroeger werd dit niet gevierd, maar de laatste jaren raakt deze bijzondere dag (overgewaaid uit Amerika) steeds meer ingeburgerd in de Nederlandse samenleving. Een dag waarop je een dierbare in het zonnetje mag zetten met een kaart, bloemen of een presentje.

Een dag in de wolken! In wolken van tule en kant, meters zijde en satijn, sluiers, hoedjes, jurken, pantalons, mantelpakjes, in het wit of gekleurd. Alles wat maar mogelijk is op bruidsmodegebied, op mode voor de moeders en kleding voor de bruidegoms en bruidsjonker, was aanwezig. Mary van Mary's Bruidshuis en Claudia van De mooie jurk hadden alles uit de kast gehaald om een prachtige show neer te zetten in het Nicolaas. Ook werd deze Bruidsmodeshow gesponsord door Het Bakkerhuys en De Hortensia.

In alle vroegte werden er bloemen gebracht voor de corsages, vaasjes met roosjes voor op de tafels en twee schattige bruidsboeketjes. Het Bakkershuys had de bruidstaart verzorgd. Om kwart over tien zat iedereen aan de koffie met een Valentijn petitfourtje.

Met het aansnijden van de bruidstaart werd de show geopend. Er was een lady speaker die haar taak met verve uitvoerde. Ze vertelde iets over de jurken en liet ook de modellen eventueel iets vertellen over de mooiste dag van hun leven. Vervolgens liepen de bruiden door de zaal, zodat iedereen de jurken goed kon bekijken. Ook werd er verschillende keren gevoeld aan de stof, of gekeken naar de afwerking en de versiering. Ook de japonnen voor de moeders waren zeer uiteenlopend, van ingetogen qua kleur en model, tot zeer uitbundig. Tot onze grote verrassing waren er ook een aantal bruidegoms meegekomen, om hun trouw kostuum te tonen.

Voor de bruiden zonder echtgenoot hadden we een "leen" bruidegom. Arie, een vrijwilliger, had zich in het pak gehesen en compleet met hoge zijde begeleide hij de bruid. Eén van de bruiden werd geëscorteerd door haar zoontje in driedelig pak.

Er waren nog twee bruidsjurken zonder bruid in een klein maatje. De kleindochter van een vrijwilligster, Frederique, had de goede maten en ze had ook het lef om de jurk te showen in een volle zaal met mensen die allemaal naar haar keken. De lachende reactie van haar trotse vader, die een foto zag van zijn dochter in bruidsjurk, was: "Nu weet ik het zeker, ze gaat aan de ketting." En Frederique........ vond het allemaal prachtig.

In de pauze zijn alle modellen naar de afdelingen geweest, om even een bezoekje te brengen aan de bewoners die niet in het Restaurant waren. Ook dit werd heel erg op prijs gesteld. Het was een ochtend van allemaal vrolijke mensen en blije gezichten. Als afsluiter was er voor iedereen een glaasje bubbels, om elkaar veel geluk te wensen.

Toch was dit nog niet alles! Bij terugkomst op de huiskamers waren de tafels mooi gedekt in Valentijnssfeer, tafellakens, placemats, rode servetten, een bloemetje, wat lekkers, enzovoort. Een Valentijns lunch als verlengde van de Bruidsmodeshow. De bewoners hebben een TOP ochtend gehad. Voor iedereen die deze ochtend tot een succes hebben gemaakt, DANK JULLIE WEL. Scala werd bedolven onder de complimentjes en die complimenten zijn voor jullie allemaal. Met zijn allen, met heel veel liefde, voor de bewoners.

Afbeeldingen Op Valentijnsdag een ochtend vol liefde in Nicolaas ...

Start met Valentijns petitfours Vorige foto Volgende foto
Start met Valentijns petitfoursAfbeelding 1/11

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10