speciale flesjes 1
water2
water

Op vrijdag 22 januari is er een gezellige middag georganiseerd in het restaurant van Nicolaas door Scala, het activiteiten- en evenementenbureau van Nicolaas. Het thema was “Dansen voor ouderen”.

Omring > Feestelijke uitreiking cheque Ouderenfonds
Laatst geplaatste items

Mannenuitje met NLDOET! NLDOET! Vrijdag 9 maart jl. gingen we met zeven mannen (bewoners) van Rigtershof, twee vrijwillig... Lees verder >


Zaterdag 9 maart jl. was NLdoet dag! Zaterdag 9 maart jl. was er de nationale actiedag door vrijwillgers: NLdoet! Zelfs Koningin Maxim... Lees verder >


Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Feestelijke uitreiking cheque Ouderenfonds

25 jan

Op vrijdag 22 januari is er een gezellige middag georganiseerd in het restaurant van Nicolaas door Scala, het activiteiten- en evenementenbureau van Nicolaas. Het thema is “Dansen voor ouderen”. Rond drie uur komen de bewoners binnen en wordt koffie of thee geserveerd met wat lekkers erbij.

Het Ouderenfonds


Een speciale gast is de heer Jelle van de Wal, provinciaal ambassadeur Noord-Holland van het Ouderenfonds. Hij vertelt over dat fonds: Het Ouderenfonds zet zich uitsluitend in voor kwetsbare ouderen in Nederland. We betrekken ouderen bij de maatschappij en maken dagelijkse dingen als boodschappen doen of met een uitje meegaan ook voor hen weer toegankelijk. Het belangrijkste aandachtsgebied is het tegengaan van eenzaamheid. Veel activiteiten richten we dan ook op het bevorderen van sociale contacten en zelfredzaamheid. Wike Botma, activiteitenbegeleider bij Scala, mag de cheque van €250 in ontvangst nemen. Geweldig!

Danspedagoge

Vervolgens krijgt Ronja White, danspedagoge, het woord. Zij vertelt en laat ook zien, hoe fijn het is om te bewegen. Met dansen en bewegen wordt veel bereikt:

1. Plezier door te bewegen en door de muziek;

2. Contact maken met elkaar, met de omgeving;

3. Expressie, je kunt jezelf uitdrukken door dans en beweging;

4. Bewegen, goed voor het hele lichaam.

“Iedereen kan dansen op z’n eigen manier, zoals je zelf kunt en wilt”, aldus Ronja. Ze is enthousiast over het werken met ouderen. Zij zal de danssessies in Nicolaas verzorgen.

In beweging

Dan gaat de muziek aan en wordt er, met aanwijzingen en aanmoedigingen van Ronja en Wike, gedanst en bewogen! De zoutjes komen op tafel en iedereen krijgt een speciaal flesje water. Want men moet een beetje zout aanvullen en goed drinken na het bewegen! Er wordt nog een compilatiefilm vertoond van beroemde dansscènes uit films om in de stemming te blijven. En dan kunnen we de middag geslaagd noemen. Een uitstekende start van “Dansen voor ouderen”!

Afbeeldingen Feestelijke uitreiking cheque Ouderenfonds

Nicolaas 21 jan 2016 samen Vorige foto Volgende foto
Nicolaas 21 jan 2016 samenAfbeelding 1/7

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10