Dansen op muziek
Dansen op muziek
Dansen op muziek

Nicolaas start met “Dansen op muziek” voor ouderen!

Omring > Dansen op muziek
Laatst geplaatste items

Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >


CARNAVAL in Rigtershof Op zondag 11 februari jl. was er carnaval in Rigtershof. Om 14. 30 uur waren alle bewoners welkom... Lees verder >


Carnaval in Woonzorgcentrum Sweelinckhof De carnavalsvereniging "De Notenkrakers" kwam begin februari naar Sweelinckhof om daar uitbundig ... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Dansen op muziek

20 jan

Nicolaas start met “Dansen op muziek” voor ouderen! Plezier en gezelligheid staan tijdens de danssessies voorop. Iedereen kan met zijn of haar mogelijkheden mee doen, in de kring, zittend of staand. Om te dansen, te zingen, te lachen en vooral te genieten!

Voorbereiding

In september 2015 organiseerde Scala, centrum voor activiteiten en evenementen, voor de bewoners twee proefsessies "Dansen op muziek". Deze sessies werden gegeven door Ronja White, dansdocente in opleiding. Dit was een groot succes! Om met deze activiteit door te kunnen gaan, hield Scala in november 2015 een Herfstmarkt. Het Nationale Ouderenfonds zegde toe de opbrengst te verdubbelen! Met het bedrag biedt Scala deze nieuwe activiteit nu aan om het jaar door te dansen. Een zeer laagdrempelige activiteit voor iedereen die van muziek en beweging houdt.

De Praktijk

Plezier en gezelligheid staan tijdens de danssessies voorop. Iedereen is welkom om deel te nemen in de kring, zittend of staand. Om te dansen, te zingen, te lachen en vooral te genieten van een vrolijke en prettige sfeer. Onderdeel van de danssessie zijn verschillende ritmische en creatieve oefeningen waarbij het hele lichaam wordt aangesproken en iedereen met zijn of haar mogelijkheden mee kan doen. De swingende en gevarieerde muziek nodigt uit om samen met de hele groep of met een partner te dansen. De danssessies worden door iedere deelnemer op een andere manier ervaren en iedereen, met of zonder beperking, kan deelnemen.

Inschrijving

In de maanden januari t/m mei en september t/m november is er steeds een middag voor deze activiteit gereserveerd. Er zijn dan twee danssessies waar maximaal 10 personen aan deel kunnen nemen. Iedere danssessie duurt één uur. Voor iedere afdeling/huiskamer is een informatie/inschrijfpakket beschikbaar en er is inmiddels gestart met de inschrijvingen.

Feestelijke start

Om de start een feestelijk tintje te geven stelt Ronja White zich voor tijdens een instuifmiddag op 22 januari a.s. en zal zij meer vertellen over het dansen met de bewoners, ondersteund door foto- en filmmateriaal. Tevens zal het Nationale ouderenfonds de cheque aan Nicolaas overhandigen. Bewoners en andere geïnteresseerden worden 22 januari om 15.00 uur van harte welkom geheten!

Afbeeldingen Dansen op muziek

dansen voor ouderen Vorige foto Volgende foto
dansen voor ouderenAfbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10