fietsen door enkhuizen
links of rechtsaf
met plezier

Fietslabyrint op Stolp

Omring > Fietslabyrint in het Nicolaas
Laatst geplaatste items

Mannenuitje met NLDOET! NLDOET! Vrijdag 9 maart jl. gingen we met zeven mannen (bewoners) van Rigtershof, twee vrijwillig... Lees verder >


Zaterdag 9 maart jl. was NLdoet dag! Zaterdag 9 maart jl. was er de nationale actiedag door vrijwillgers: NLdoet! Zelfs Koningin Maxim... Lees verder >


Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Fietslabyrint in het Nicolaas

15 dec

Donderdag 8 december was het aan mevrouw Smit-Roozendaal, wonend op de Stolp in het Nicolaas, de eer om “officieel” het fietslabyrint in gebruik te nemen. Er zijn nu twee fietslabyrinten beschikbaar in Nicolaas.

Fietslabyrint biedt veel

Het fietslabyrint geeft de gebruiker de mogelijkheid om op een interactieve manier te bewegen, in dit geval te fietsen op een speciaal daarvoor uitgerust fietsapparaat, de beweegtrainer. Het interactieve zit ‘m erin dat tegelijkertijd op een groot scherm een fietsroute te zien is, waarmee men kan “spelen”. Er zijn onder andere routes door Enkhuizen, Hoorn en Amsterdam. De gebruiker kan op bepaalde momenten kiezen links- of rechtsaf te gaan en onderop het scherm is te lezen in welke straat men rijdt. Zo is men op twee manieren actief: met het lichaam en met het hoofd. Maar het allerbelangrijkste is wellicht dat gebruikers het leuk vinden om te doen!

Waardigheid&Trots en KleinGeluk

De beweegtrainer bij het fietslabyrint komt uit de pot Waardigheid & Trots. Het plan ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’ is bedoeld om de ouderenzorg in Nederland te verbeteren. Speerpunten hierbij zijn kwaliteit door de ogen van de bewoner, een openstaande deur voor mantelzorgers, trotse zorgverleners en ruim baan voor goede verpleeghuizen met ambitie. De woonzorg-centra mogen zelf bepalen welke materialen, middelen of activiteiten zij uit deze pot willen bekostigen.

Het fietslabyrint zelf (het beeldscherm, de routes e.d.) is mogelijk gemaakt door KleinGeluk van het Fonds NutsOhra. Dit fonds wil een bescheiden bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg. De aanvraag van Nicolaas voor het fietslabyrint werd door dit fonds goedgekeurd en zo kon uit twee “potten” het geheel aangeschaft worden.

Plezier in bewegen

Mevrouw Smit-Roozendaal genoot zichtbaar van haar rondje Enkhuizen en naast haar zullen nog velen gebruik maken van deze prachtige set!

Afbeeldingen Fietslabyrint in het Nicolaas

Mw. Smit-Roozendaal fiets door Enkhuizen Vorige foto Volgende foto
Mw. Smit-Roozendaal fiets door EnkhuizenAfbeelding 1/3

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10