lintje
lintje
lintje

Nicolaas en lintjesregen 2016

Omring > Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd…..
Laatst geplaatste items

Mannenuitje met NLDOET! NLDOET! Vrijdag 9 maart jl. gingen we met zeven mannen (bewoners) van Rigtershof, twee vrijwillig... Lees verder >


Zaterdag 9 maart jl. was NLdoet dag! Zaterdag 9 maart jl. was er de nationale actiedag door vrijwillgers: NLdoet! Zelfs Koningin Maxim... Lees verder >


Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd…..

29 apr

Op 26 april jl., de dag voor Koningsdag, vond weer de traditionele lintjesuitreiking plaats voor vrijwillige, langdurig bewezen diensten voor de maatschappij. Vier Nicolaas vrijwilligers en één Nicolaas medewerker werden gedecoreerd.

ENKHUIZEN

Burgemeester Baas van Enkhuizen reikte in de Westerkerk tien koninklijke onderscheidingen uit. Eén lintje werd uitgereikt aan een medewerker van Nicolaas en één lintje was voor een vrijwilliger.

MEVROUW YVONNE SCHENK-GROENEWOUD werkt als ziekenverzorgende in de flexpool van Nicolaas. Zij verdiende de onderscheiding voor haar vrijwillgerswerk. Ze heeft zich o.a. jarenlang ingezet voor de korfbalsport, Jantje Beton en ze deed vrijwilligersactiveiten op diverse scholen.

MEVROUW ANNIE CATHARINA SWIER-HOOGSCHAGEN Mevrouw Swier is ook iemand die zich inzet voor anderen, o.a. binnen de Gereformeerde en Hervormde Kerk. Vanaf 2006 zet zij zich in als geestelijk verzorger bij Omringlocatie Nicolaas. Zij gaat voor in de zondagvieringen en zij organiseert ook de kleine viering voor bewoners die niet meer in staat zijn of minder tot hun recht komen in een grote viering op zondag. Daarnaast brengt zij regelmatig een bezoek aan bewoners. Ze heeft een grote mate van betrokkenheid naar de bewoners, medevrijwilligers en collega’s.

STEDE BROEC

Burgemeester Marian Goldschmeding reikte aan acht inwoners de Koninklijke onderscheiding uit in de Hervormde Kerk in Grootebroek. Daarbij waren er twee onderscheidingen voor vrijwilligers die zich inzetten in Nicolaas.

DE HEER SIMON GROOT, o.a. voor zijn vrijwilligerswerk binnen de biljartsport en bij het Woonzorgcentrum Nicolaas, waar hij liedjes zingt met twee groepen bewoners.

MEVROUW DINA KOK-BROERSEN, voor het vrijwilligerswerk t.a.v. het Dameskoor Lutjebroek en voor haar jarenlange vrijwillige inspanningen voor en rondom de kledingwinkel in Nicolaas.

DRECHTERLAND

Burgemeester Michiel Pijl reikte in Venhuizen drie Koninklijke onderscheidingen uit. Onder de gedecoreerden was ook het echtpaar de heer Jacob Groot en mevrouw Geertruida Marianne Groot-Rol.

MEVROUW GEERTRUIDA MARIANNE GROOT-ROL O.a. voor haar vrijwilligerswerk voor de Nierstichting, Protestantse kerk en voor haar jarenlange inspanningen als vrijwilligster in locatie Nicolaas. Mevrouw Groot-Rol zet zich in voor de vieringen op zondagochtend in de kapel, waar ze een actieve en vooral betrokken kerkvrijwilliger is. Ze neemt sinds 2013 ook deel aan de klankbordgroep van Nicolaas. Mw. Groot was erg verrast. Met haar man was ze naar de Rode Leeuw in Venhuizen gelokt, waar de heer Groot een lintje in ontvangst mocht nemen. Toen zij weer plaats wilden nemen gaf de burgemeester aan dat hij ook nog een lintje voor mevrouw had!

Afbeeldingen Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd…..

Mw. Anneke Swier en Mw. Yvonne Schenk - Enkhuizen Vorige foto Volgende foto
Mw. Anneke Swier en Mw. Yvonne Schenk - EnkhuizenAfbeelding 1/7

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10