Wandelen
Wandelen
Bezemwagen

Woensdag 9 september 16.00 uur, stonden er bij de hoofdingang ongeveer 27 bewoners en evenveel vrijwilligers klaar voor de eerste dag van de wandel 2daagse.

Omring > Wandel 2Daagse Sweelinckhof
Laatst geplaatste items

Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >


CARNAVAL in Rigtershof Op zondag 11 februari jl. was er carnaval in Rigtershof. Om 14. 30 uur waren alle bewoners welkom... Lees verder >


Carnaval in Woonzorgcentrum Sweelinckhof De carnavalsvereniging "De Notenkrakers" kwam begin februari naar Sweelinckhof om daar uitbundig ... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Wandel 2Daagse Sweelinckhof

14 sep

Afgelopen woensdag 9 en vrijdag 11 september was de wandel 2daagse voor bewoners van het Sweelinckhof.

Woensdag 9 september 16.00 uur, stonden er bij de hoofdingang ongeveer 27 bewoners, medewerkers, vrijwilligers en 15 leerlingen van het Horizon College afdeling zorg en welzijn stonden in de startblokken. Klaar voor de eerste dag van de wandel 2daagse. De temperatuur 20 graden, geen wind, stralend zonnetje; ideaal wandelweer. Medewerkers, vrijwilligers en 15 leerlingen van het Horizon College afdeling zorg en welzijn stonden om 16.00 uur in de startblokken.

Koffie en cake bij Leekerweide

De stop zou bij Leekerweide zijn, dus tussen de voetbalvelden door naar de Kloostermuur. Dan de Verlengde Kerkweg oversteken naar het restaurant van Leekerweide. Hier stond voor ons de koffie klaar met een plak cake. We gingen door de Heemtuin weer terug naar Sweelinckhof. Daar aangekomen stonden ze ons op te wachten met een bonbon.

Vrijdag was het wederom een stralende dag. Er deden zo’n 35 bewoners mee aan de wandeling, begeleid door familie en werknemers van Sweelinckhof. De ingang van Sweelinckhof was feestelijk versierd met ballonnen. Om vier uur vertrok de stoet: een lange rij van mensen in rolstoelen, met rollators en een paar in een booster. Ook was er een heuse bezemwagen in de vorm van een duofiets. Deze was vooral handig om midden op de kruising Sportlaan/Kerkstraat te posteren om zo het verkeer tegen te houden. Zo konden allen veilig oversteken. Via de Pannenspiegel ging de tocht verder naar de Boogert.

Ambachtelijk bakkersijsje

Bij bakkerij Schoutsen werd er gepauzeerd. Op het terras buiten werd iedereen voorzien van een ambachtelijk bakkersijsje. Dat was een heerlijke lekkernij op deze zonnige middag. De terugtocht ging via de Commandeurlaan, langs de Nieuweweg en zo de Sportlaan weer in. Verrassend was de thuiskomst! Burgemeester Frank Streng, die voor de gelegenheid zijn ambtsketting om had gedaan, wachtte iedereen op en reikte aan elke deelnemer persoonlijk een gele roos uit en sprak een ieder lovend toe. Dat werd zeer gewaardeerd!

De rode loper

Over de rode loper ging de stoet naar binnen, naar het restaurant. Daar werd de middag afgesloten met een glaasje fris en een kom soep. Allemaal voldane gezichten aan de tafels en om de sfeer nog te verhogen, werden er bekende melodietjes op de piano gespeeld. Al met al, mede door het schitterende weer, een zeer geslaagde wandel 2daagse!

Afbeeldingen Wandel 2Daagse Sweelinckhof

Wandelen Vorige foto Volgende foto
WandelenAfbeelding 1/8

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10