Liornehuis
Liornehuis
Liornehuis

In juni verhuisden de laatste bewoners van het Liornehuis naar andere woonlocaties in de regio. De locatie stond sindsdien leeg. Omring heeft het Liornehuis nu verkocht aan Scholtens Projecten B.V. uit Wognum.

Omring > Liornehuis verkocht aan Scholtens
Laatst geplaatste items

Mannenuitje met NLDOET! NLDOET! Vrijdag 9 maart jl. gingen we met zeven mannen (bewoners) van Rigtershof, twee vrijwillig... Lees verder >


Zaterdag 9 maart jl. was NLdoet dag! Zaterdag 9 maart jl. was er de nationale actiedag door vrijwillgers: NLdoet! Zelfs Koningin Maxim... Lees verder >


Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Liornehuis verkocht aan Scholtens

01 sep

In juni verhuisden de laatste bewoners van het Liornehuis naar andere woonlocaties in de regio. De locatie stond sindsdien leeg. Omring heeft het Liornehuis nu verkocht aan Scholtens Projecten B.V. uit Wognum.

Plannen voor het Liornehuis

Scholtens Projecten heeft het Liornehuis in Hoorn aangekocht om op deze locatie een nieuw appartementencomplex te ontwikkelen voor zowel de koop- als huursector. De wijk De Streektuinen zal met deze ontwikkeling afgerond worden.

Guido Scholtens: ‘Ik ben blij met de aankoop van het Liornehuis. De Streektuinen is een mooie wijk en ligt dicht bij het centrum. Ik zie goede mogelijkheden voor deze locatie om er een Landmark van te maken. Wij hebben in deze wijk al eerder 134 woningen gebouwd.

De volgende stap

De volgende stap is de keuze van een architect. Voor de huurappartementen wordt een belegger gezocht. Wij hopen dan rond de jaarwisseling onze plannen bekend te maken en belanghebbenden daarover in te lichten. Afhankelijk van de verkoop/verhuur wordt er in 2015 gestart met de sloop’.

Het Liornehuis

Het Liornehuis werd in 1968 opgeleverd. De locatie was aanvankelijk een verzorgingshuis en deed in de jaren ‘80 en ‘90 dienst als tijdelijke locatie voor bewoners van te moderniseren woonzorgcentra. De laatste jaren werd het verpleeghuis gebruikt voor tijdelijk verblijf voor mensen die met spoed een plek zochten. Het Liornehuis voldeed niet meer aan de eisen die worden gesteld aan huisvesting.

Zorg en diensten voor de wijk

Aanvankelijk zou op de plaats van het Liornehuis vervangende nieuwbouw plaatsvinden, met diverse woongroepen voor mensen met dementie. In verband met het overheidsbeleid om plaatsen in woonzorglocaties terug te brengen, was dit niet haalbaar. Omring zet zich in om de dienstverlening in De Streektuinen voort te zetten. Bijvoorbeeld hulp bij de dagelijkse verzorging, verpleegkundige zorg of met deskundig advies. Maar ook met diensten aan huis, waaronder de maaltijdservice. Daarnaast zijn er services speciaal voor de wijk. Klik hiervoor meer informatie over de diensten in De Streektuinen.

Afbeeldingen Liornehuis verkocht aan Scholtens

Liornehuis Vorige foto Volgende foto
Liornehuis Afbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10