Fietslabyrint
Fietslabyrint
Fietslabyrint

De fysiotherapieafdeling van het Advies- en Behandelcentrum in het Nicolaas heeft dankzij diverse sponsoren en de verkoop van paasbroden en tulbanden in april het fietslabyrint kunnen aanschaffen.

Omring > Fietsen door Amsterdam of Parijs vanuit Nicolaas
Laatst geplaatste items

Uitje naar Schoorl Maandag 24 juli hadden de bewoners van Rigtershof een uitje naar Schoorl inclusief rondrit in de ... Lees verder >


Wognums Activiteiten Festijn 2017 In het weekend van 14, 15 en 16 juli heeft het Wognums Activiteiten Festijn weer plaatsgevonden. ... Lees verder >


Boekpresentatie in Nicolaas: De verbouwing van mr. Alzheimer Dinsdag 11 juli was in woonzorgcentrum Nicolaas in Lutjebroek de boekpresentatie van "De verbouwi... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Fietsen door Amsterdam of Parijs vanuit Nicolaas

04 jul

Fysiotherapeute Nicole vertelt dat de bewoners en revalidanten nu kunnen toeren in de virtuele buitenwereld waar elke dag de zon schijnt. Op het beeldscherm kan gekozen worden waar de tocht heen voert. “We hebben bijvoorbeeld routes door Parijs, Amsterdam, De Hoge Veluwe, Enkhuizen en straks ook door Hoorn”.

Morgen fiets ik door Amsterdam

De heer Vet drukt bijna altijd op Enkhuizen. Op het scherm verschijnen bewegende beelden op fietssnelheid van straten in zonovergoten Enkhuizen, de stad die hij goed kent. Al trappend is het alsof hij zelf over het fietspad rijdt. Bij kruisingen kan hij kiezen of hij linksaf of rechtsaf gaat. En als hij merkt dat hij wordt ingehaald door een jong meisje met een rugzak gaat hij nog harder trappen. De heer Vet verheugt zich al op zijn fietstocht morgen. Dan gaat hij door Amsterdam fietsen.

Spierkracht en conditie

Op de fiets trainen de bewoners en revalidanten hun spierkracht en conditie. Ook de handfunctie en coördinatie wordt getraind. Het denkvermogen wordt gestimuleerd en de geluiden van het verkeer zorgen voor auditieve prikkels.

Neuropsycholoog Erik Scherder toont in meerdere wetenschappelijke onderzoeken aan dat bewegen ook een gunstig effect heeft op het geheugen.

Twee keer trainen per dag

Mevrouw De Lang vertelt dat ze geen zin had in fysiotherapie: “Maar door het fietslabyrint wil ik wel twee keer trainen per dag”. De revalidatie gaat daardoor voorspoedig en ze wordt al vrolijk als ze denkt aan een fietstocht door de stad of langs bloeiende bollenvelden. Het fietslabyrint is een hit onder de revalidanten en de bewoners en zal in de toekomst mede bijdragen tot nog meer bewegen in het Nicolaashuis.

Afbeeldingen Fietsen door Amsterdam of Parijs vanuit Nicolaas

Fietslabyrint Nicolaas Vorige foto Volgende foto
Fietslabyrint Nicolaas Afbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10