Talking about my generation
Talking about my generation
Talking about my generation

Zondag 2 februari was de eerste bijeenkomst in jongerencentrum Everland (Wognum) waarbij jongeren in de leeftijd van 17 tot 25 jaar in gesprek gingen met bewoners van Omringlocatie Sweelinckhof tussen de 80 en 95 jaar.

Omring > Talking about my generation
Laatst geplaatste items

Elfstedentocht in Sweelinckhof Op woensdagmiddag 17 januari jl. om 14. 30 uur heeft de 200 kilometer lange Elfstedentocht ("De T... Lees verder >


Koor Wijdeklanken in Rigtershof Donderdagmiddag 11 januari jl. hadden we een optreden van het koor Wijdeklanken in Rigtershof. De... Lees verder >


Oliebollenfeest Rigtershof 2017! Zondag 31 december vond het jaarlijkse oliebollenfeest plaats in Rigtershof. In het Eethuys werde... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Talking about my generation

07 feb

Zondag 2 februari was de eerste bijeenkomst in jongerencentrum Everland (Wognum) waarbij jongeren in de leeftijd van 17 tot 25 jaar in gesprek gingen met bewoners van Omringlocatie Sweelinckhof tussen de 80 en 95 jaar. Deze bijeenkomst is ontstaan vanuit een avond die werd georganiseerd voor diverse ouderenbonden in het kader van eenzaamheid. De heren van Everland hebben toen dit iniatief opgezet.

In gesprek

Na een ontvangst met koffie, thee en een koekje, mocht iedereen zich voorstellen en werden er door beide generaties de volgende vragen beantwoord: Wat deed je het liefst toen je 18 was; Wat is je favoriete muziek, Wie was je eerste liefde en waar heb je die ontmoet?

Dat er een verschil is tussen de generaties was merkbaar, zoals de muzieksmaak, het hedendaagse studeren en de oorlog. Toch waren er ook veel overeenkomsten. Zoals het vrijwilligerswerk (maar dan in verenigingen en de kerk) en beide generaties houden van muziek, uitgaan, stiekeme vriendjes en vriendinnetjes, en natuurlijk de bioscoop!

Geslaagde middag

Zowel jong als oud vond het een heel geslaagde middag en een vervolgafspraak is dan ook gemaakt. De volgende bijeenkomst is op 15 maart in Sweelinckhof. Een van de jongeren zei het mooi: “Jullie hebben al zoveel meegemaakt, wij beginnen net”.

Namens de bewoners van Sweelinckhof, bedankt voor de gezellige middag!

Afbeeldingen Talking about my generation

Talking about my generation Vorige foto Volgende foto
Talking about my generationAfbeelding 1/3

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10