Nationale voorleeslunch in De Watermolen tijdens de dag van de ouderen
Nationale voorleeslunch in De Watermolen tijdens de dag van de ouderen
Nationale voorleeslunch in De Watermolen tijdens de dag van de ouderen

Dinsdag 1 oktober 2013 is Internationale Dag van de Ouderen. In de week tegen eenzaamheid. Daarom leest Ina Broekhuizen – Slot op 1 oktober tijdens een Nationale Voorleeslunch voor aan Bewoners van De Watermolen.

Omring > Nationale voorleeslunch in De Watermolen tijdens de dag van de ouderen
Laatst geplaatste items

Elfstedentocht in Sweelinckhof Op woensdagmiddag 17 januari jl. om 14. 30 uur heeft de 200 kilometer lange Elfstedentocht ("De T... Lees verder >


Koor Wijdeklanken in Rigtershof Donderdagmiddag 11 januari jl. hadden we een optreden van het koor Wijdeklanken in Rigtershof. De... Lees verder >


Oliebollenfeest Rigtershof 2017! Zondag 31 december vond het jaarlijkse oliebollenfeest plaats in Rigtershof. In het Eethuys werde... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Nationale voorleeslunch in De Watermolen tijdens de dag van de ouderen

27 sep

Dinsdag 1 oktober 2013 is Internationale Dag van de Ouderen. In de week tegen eenzaamheid. Daarom leest Ina Broekhuizen – Slot op 1 oktober tijdens een Nationale Voorleeslunch voor aan Bewoners van De Watermolen. Ina Broekhuizen-Slot woont in Wognum en schrijft in het West-Fries; verhalen, gedichten, musicals en toneelstukken over herkenbare gebeurtenissen. Haar liedteksten, soms op muziek van Cor Silver, worden gezongen door Bert van Baar, Ton Boon, Gerda Govers, Ronald Overboom en Jantien Silver. Sinds 2006 is zij voorzitter van het West-Fries Genootschap. In 2009 ontving Ina Broekhuizen de Jan Pannekeetprijs.

Internationale Dag van de Ouderen

In 1990 is 1 oktober door de Verenigde Naties in het leven geroepen als Internationale Dag van de Ouderen, om maatschappelijke problemen rond ouderen in de samenleving onder de aandacht te brengen. Omdat het jaar 2013 tevens Jaar van het Voorlezen is, organiseert de Leescoalitie dit jaar op 1 oktober samen met Stichting Aangepast Lezen een Nationale Voorleeslunch voor ouderen.

Voorlezen aan ouderen

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Jaar van het Voorlezen

Met de Nationale Voorleeslunch vraagt de Leescoalitie aandacht voor het feit dat het voorlezen van een goed boek veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden en dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen. De Leescoalitie heeft een aantal prominente Nederlanders gevraagd om voor te lezen in een zorginstelling voor ouderen, op dinsdag 1 oktober 2013, waaronder onze voorleesambassadeurs Ruben Nicolai, Merel Westrik en Gerda Havertong. Deze voorlezers kiezen zelf waar ze voor willen lezen, aan het einde van ochtend. Aansluitend wordt er gezamenlijk geluncht.

Voorleeslunch in de gemeente

Medemblik In Medemblik stellen verschillende zorginstellingen hun lunch open voor een mooi verhaal. Verschillende vrijwilligers zullen tijdens deze lunch een mooi verhaal voorlezen.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10