Voorleeslunch in De Watermolen
Voorlezers Lindendael
Voorleeslunch in Lindendael

Op dinsdag 1 oktober was er in het kader van Internationale Dag van de Ouderen, de Nationale Voorleeslunch. Diverse locaties, waaronder Omringlocatie De Watermolen in Abbekerk en Lindendael in Hoorn kregen bezoek van vrijwilligers die kwamen voorlezen aan bewoners.

Omring > Voorleeslunch in De Watermolen en Lindendael
Laatst geplaatste items

Mannenuitje met NLDOET! NLDOET! Vrijdag 9 maart jl. gingen we met zeven mannen (bewoners) van Rigtershof, twee vrijwillig... Lees verder >


Zaterdag 9 maart jl. was NLdoet dag! Zaterdag 9 maart jl. was er de nationale actiedag door vrijwillgers: NLdoet! Zelfs Koningin Maxim... Lees verder >


Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Voorleeslunch in De Watermolen en Lindendael

03 okt

Op dinsdag 1 oktober was er in het kader van Internationale Dag van de Ouderen, de Nationale Voorleeslunch. Diverse locaties, waaronder Omringlocatie De Watermolen in Abbekerk en Lindendael in Hoorn kregen bezoek van vrijwilligers die kwamen voorlezen aan bewoners.

Ina Broekhuizen bezoekt De Watermolen

Ter ere van de voorleesdag kwam Daarom Ina Broekhuizen – Slot voorlezen aan de bewoners van De Watermolen. Winterse verhalen en West-Friese gedichten wisten de bewoners zeer te boeien. Deze verhalen en gedichten werden geïllustreerd met prachtige voorwerpen uit de oude doos. Stoplappen, merklappen, lakens die gemaakt waren van katoen uit meelzakken werden door de bewoners wel herkend. Nadat alle verhalen verteld waren, gebruikten Ina en de bewoners een heerlijke lunch met elkaar. Deze lunch werd aangeboden door de Spar. Iedereen genoot erg en we kijken dan ook terug op een geslaagde lunch die voor herhaling vatbaar is.

Lindendael krijgt voorlezers van hoofdkantoor

De bewoners van Lindendael in Hoorn kregen bezoek van voornamelijk kantoormedewerkers van het hoofdkantoor Het Baken even verderop. Een groep van zo'n 11 man en vrouw lazen gedichten, verhalen en liederen voor aan de bewoners. De reacties waren zeer positief, en niet alleen van de bewoners, maar ook van voorlezers zelf.

Internationale Dag van de Ouderen

In 1990 is 1 oktober door de Verenigde Naties in het leven geroepen als Internationale Dag van de Ouderen, om maatschappelijke problemen rond ouderen in de samenleving onder de aandacht te brengen. Omdat het jaar 2013 tevens Jaar van het Voorlezen is, organiseert de Leescoalitie dit jaar op 1 oktober samen met Stichting Aangepast Lezen een Nationale Voorleeslunch voor ouderen.

Voorlezen aan ouderen

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Jaar van het Voorlezen

Met de Nationale Voorleeslunch vraagt de Leescoalitie aandacht voor het feit dat het voorlezen van een goed boek veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden en dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

De Leescoalitie heeft een aantal prominente Nederlanders gevraagd om voor te lezen in een zorginstelling voor ouderen, op dinsdag 1 oktober 2013, waaronder onze voorleesambassadeurs Ruben Nicolai, Merel Westrik en Gerda Havertong. Deze voorlezers kiezen zelf waar ze voor willen lezen, aan het einde van ochtend. Aansluitend wordt er gezamenlijk geluncht.

Afbeeldingen Voorleeslunch in De Watermolen en Lindendael

Voorleeslunch in De Watermolen Vorige foto Volgende foto
Voorleeslunch in De WatermolenAfbeelding 1/3

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10