Nestkasten in tuin Den Koogh
Nestkasten in tuin Den Koogh
Nestkasten in tuin Den Koogh

Felrode, pimpelpaarse nestkastjes en zelfs nestkastjes met nep klimop zijn onlangs in de tuin van Den Koogh samen met enkele bewoners opgehangen door Fred van Vliet van de Vogelwerkgroep Den Helder.

Omring > Vogelhuisjes in de Koogh-tuin
Laatst geplaatste items

Sint Maarten in Rigtershof Op zaterdag 11 november jl. werd er weer Sint Maarten gevierd in Rigtershof. De bewoners hadden e... Lees verder >


15 JAAR RIGTERSHOF In november 2002 opende Omringlocatie Rigtershof aan Rigtershof 9 te Grootebroek haar deuren. Hie... Lees verder >


Najaarsmarkt De Berkenhof Een gezellige najaarsmarkt bij woonzorglocatie De Berkenhof Lees verder >

Alle nieuwsitems

Vogelhuisjes in de Koogh-tuin

29 mrt

Felrode, pimpelpaarse nestkastjes en zelfs nestkastjes met nep klimop zijn onlangs in de tuin van Den Koogh samen met enkele bewoners opgehangen door Fred van Vliet van de Vogelwerkgroep Den Helder. ‘Als er maar een gaatje inzit, dan broeden ze er graag in. Vrijwel zeker dus dat er over een paar weken al vogeltjes broeden in de nestkasten’, aldus Fred van Vliet.

Flink opgepimpte nestkasten

De nestkasten werden door bewoners voor het ophangen flink opgepimpt. Er is in de buurt veel groen dus vogels weten de kasten vast snel te vinden, is de verwachting van Van Vliet. De nestkasten zijn met opzet vrij laag opgehangen. Op dit manier hebben de bewoners er beter zicht op. De meesten hangen in de binnentuin. Daar komen toch geen andere mensen dus de kans dat die kasten uit de boom worden gerukt is minimaal. Enkele van de 11 kasten hangen in de buitentuin.

De actie bij Den Koogh kwam voort uit een excursie die de Vogelwerkgroep daar afgelopen zomer hield.

Afbeeldingen Vogelhuisjes in de Koogh-tuin

Nestkasten in tuin Den Koogh Vorige foto Volgende foto
Nestkasten in tuin Den KooghAfbeelding 1/2

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10