Omring's themabijeenkomst Eten en Drinken
Omring's themabijeenkomst Eten en Drinken
Omring's themabijeenkomst Eten en Drinken

Op dinsdag 5 maart werd in het Lindendael in Hoorn het event ‘Eten en Drinken’ georganiseerd. De bijeenkomst was georganiseerd voor aandachtsfunctionarissen die werken in Kleinschalige Zorg voor mensen met dementie.

Omring > Themabijeenkomst Eten en Drinken groot succes
Laatst geplaatste items

Koor Wijdeklanken in Rigtershof Donderdagmiddag 11 januari jl. hadden we een optreden van het koor Wijdeklanken in Rigtershof. De... Lees verder >


Oliebollenfeest Rigtershof 2017! Zondag 31 december vond het jaarlijkse oliebollenfeest plaats in Rigtershof. In het Eethuys werde... Lees verder >


28 december: Holybollen, chocolademelk en glühwein in Omringlocatie Nicolaas Omringlocatie Nicolaas deelde dit jaar weer Holybollen uit. Op donderdagmiddag 28 december werden... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Themabijeenkomst Eten en Drinken groot succes

08 mrt

Op dinsdag 5 maart werd in het Lindendael in Hoorn het event ‘Eten en Drinken’ georganiseerd. De bijeenkomst was georganiseerd voor aandachtsfunctionarissen die werken in Kleinschalige Zorg voor mensen met dementie.

Vier workshops

De vier workshops die werden gegeven door onze eigen deskundige medewerkers van diverse disciplines, behandelden ieder een ander onderdeel van een maaltijd.

De workshop ‘Ambiance en Sfeer’ liet zien hoe een tafel gezellig en praktisch aangekleed kan worden en welke materialen bepalend zijn voor de levenssfeer van de bewoners.  
In de workshop ‘Gezonde voeding’ kreeg iedereen de kans heerlijk bereide maaltijden te proeven, die toch heel gezond en herkenbaar waren.

Bij de workshop ‘ondersteunen voor mensen met (fysieke) problematiek’ konden collega’s zelf ervaren hoe het is om met een fysieke beperking te eten en leren hoe de zelfstandigheid van cliënten gestimuleerd kan worden.

In de workshop ‘Samen koken, hoe doe je dat?’ werd getoond hoe de maaltijd een gezamenlijke bezigheid wordt en cliënten actief worden betrokken bij het koken. Bij iedere workshop kreeg iedereen handige hulpmiddelen mee om zelf gelijk aan de slag te kunnen met de nieuwe ingevingen.

Geslaagde dag

De dag werd afgesloten met een proeverij in de theaterzaal, waar ervaringen werden uitgewisseld. Ondertussen liepen acteurs rond, om te laten zien hoe je vooral niet met een cliënt om moet gaan tijdens het eten. Ze gaven zonder overleg de medewerkers te eten en namen alle zelfstandigheid weg. Het was een goede oefening om te laten zien dat de cliënt bepaald gedrag als storend kan ervaren. Na deze geslaagde dag was iedereen het over eens; dit moeten we nog eens doen!

Afbeeldingen Themabijeenkomst Eten en Drinken groot succes

Omring's themabijeenkomst Eten en Drinken Vorige foto Volgende foto
Omring's themabijeenkomst Eten en DrinkenAfbeelding 1/5

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10