Beweegprogramma dagbehandeling De Schakel succes
Beweegprogramma dagbehandeling De Schakel succes
Beweegprogramma dagbehandeling De Schakel succes

Vorig jaar oktober kreeg het team van dagbehandeling De Schakel in Spanbroek, uit handen van Innovatiekring Dementie, een elektrische stoeltrapfiets uitgereikt voor hun enthousiaste inzet om het beweegprogramma bij hun cliënten te stimuleren.

Omring > Beweegprogramma dagbehandeling De Schakel succes
Laatst geplaatste items

Sint Maarten in Rigtershof Op zaterdag 11 november jl. werd er weer Sint Maarten gevierd in Rigtershof. De bewoners hadden e... Lees verder >


15 JAAR RIGTERSHOF In november 2002 opende Omringlocatie Rigtershof aan Rigtershof 9 te Grootebroek haar deuren. Hie... Lees verder >


Najaarsmarkt De Berkenhof Een gezellige najaarsmarkt bij woonzorglocatie De Berkenhof Lees verder >

Alle nieuwsitems

Beweegprogramma dagbehandeling De Schakel succes

28 mrt

Vorig jaar oktober kreeg het team van dagbehandeling De Schakel in Spanbroek, uit handen van Innovatiekring Dementie, een elektrische stoeltrapfiets uitgereikt voor hun enthousiaste inzet om het beweegprogramma bij hun cliënten te stimuleren. Nu een half jaar later is IDé opnieuw gaan kijken hoe het met de uitbreiding van het beweegprogramma gaat. Wat blijkt: het beweegprogramma wordt dagelijks op iedere groep afgestemd en cliënten worden gestimuleerd hieraan deel te nemen.

Bewegen op de muziek

Op muziek worden vanuit de stoel met behulp van kleine en grote ballen en foam buizen verschillende oefeningen gedaan waardoor zowel de arm- als de beenspieren worden losgemaakt. Tijdens de oefeningen wordt er door de cliënten gezellig meegezongen. De cliënten hebben er zichtbaar plezier in.

Duofiets en wandelen

Naast de oefeningen vanuit de stoel, is het ook mogelijk om bij dagbehandeling De Schakel gebruik te maken van de duofiets en wordt er buiten met de cliënten gewandeld. Ook bestaat de mogelijkheid om door een medewerker met de fiets thuis opgehaald te worden om samen naar de dagbehandeling te fietsen.

Als extra attribuut wordt nu ook de elektrische stoeltrapfiets ingezet om de been- en armspieren te versterken.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10